Laura Apostoiu
Scriitoarea Laura Apostoiu este timișoreancă, având o educație universitară în științe economice și activând de peste 20 de ani în domeniul financiar-contabil. Nu a dorit ca experiența pe care a dobândit-o în decursul atâtor ani de muncă să rămână un câștig doar pentru sine, încât i-a venit ideea să scrie cartea „Biroul de contabilitate”, pe care o dorește a fi un ghid pentru cei aflați la început de drum în meseria și hățișurile contabilității, oferind un exemplu concret de „cum se face”. „Au fost momente la începutul carierei mele când m-am simțit descumpănită și frustrată, însă acestea s-au dovedit în fond mniște etape doar, prin care este firesc să treci, care fac parte din obișnuit, pe care le-am depășit și cu ajutorul și grație celor cu care am colaborat la locul de muncă. E o bucurie așadar, să pot transpune într-o carte, parte din experiența mea profesională”, afirmă scriitoarea. Scriitoarea este prezentă la „Editura Hermann” din Sibiu cu „Biroul de contabilitate”. O felicităm cu multă admirație!
Iulia s-a născut și locuiește într-un orășel micuț și liniștit aflat sub munte. ”Pasiunea mea pentru cărți a început în școala primară și nu s-a diminuat de atunci, ba dimpotrivă, a devenit mai înfocată: astfel am ajuns să îmi doresc să scriu și eu, la rândul meu, cărți.” – ne transmite scriitoarea. ”Acesta este visul meu cel mare, devenit realitate mult mai repede decât speram.” ne transmite Iulia cu multă căldură și sinceritate. ”Scriu pentru că lumea are nevoie de mai multe miracole, de speranța și de basme cu zâne bune și cu dragoni, iar cărțile sunt cea mai accesibilă formă de magie.” – cuvinte minunate, oferite cititorilor de o scriitoare cu o încărcătură sufletească aparte, cu o forță impresionantă a împărtășirii valorilor ce descriu în esență umanitatea. ”Îmi doresc astfel ca fiecare persoană să aibă o carte în suflet, sau sufletul într-o carte, se mai întâmplă… În cărți se găsește totul, trebuie doar să deschizi ochii” ne mai spune scriitoarea Iulia Galațanu care este prezentă la editura noastră cu lucrarea intitulată ”Jurnalul”.
Iulia Galațanu
Minodora Beza
Minodora Beza a absolvit ”Universitatea Lucian Blaga din Sibiu” (ULSB), având o licență în Filologie – Limba și Literatura Română – Limba și Literatura Franceză. Deține studii de Masterat la Facultatea de Drept ”Simion Bărnuțiu” în domeniul Managementului Instituțiilor Europene. Este profesor metodist în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Sibiu din anul 2015, îndrumând activitatea profesorilor de limbă franceză. Susține de zece ani parteneriatul cu Liceul Les Vergers din Dol-de-Bretagne – Franța, unde mai multe instituții de învățământ au fost implicate in schimburi de experiență între profesori, elevi și familiile acestora. A inițiat și coordonat proiectul ”Les Voyageurs Francophones” în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, ”Asociația Francezilor” din Sibiu, ”Centrul Francofon de Afaceri” Sibiu și ”Casa Franceză Ille-et-Vilaine” Sibiu – un proiect de cultură și civilizație francofonă, desfășurat la nivel regional, ajuns la a VI-a ediție. Festivalul-concurs este adresat elevilor de gimnaziu si liceu pentru promovarea limbii franceze. Scriitoarea este prezentă la editură cu lucrarea „INTERVIU 2021.(100 de întrebări și răspunsuri. Un ghid pentru elevi și profesori)”.
Vlad s-a născut în Târgu Jiu, județul Gorj. Mereu l-au fascinat romanele polițiste, de aventură și de război. Iubește tot ceea ce înseamnă mister, necunoscut și vede lumea și societatea așa cum le observă un copil. ”Le văd ca pretexte de a mă bucura de viață și de a încerca lucruri noi” – spune autorul, care se află la cartea lui de debut. ”Am scris această carte pentru a sublinia inteligența animalelor. În viitor, nu mă văd vreun supererou. Nu mă văd filozof, polițist sau pompier. Mă văd un om simplu, care scrie cărți ca aceasta, pentru cititori de toate vârstele” – precizează Vlad Octavian, un tânăr scriitor căruia îi prezicem un viitor sigur în lumea autorilor de roman. ”Le doresc cititorilor mei să își urmeze pasiunile și să încerce lucruri noi, ori de câte ori au ocazia” – mai spune Vlad, cu pozitivitate și cu mult optimism. La editura noastră tânărul autor este prezent cu lucrarea: ”Aventurile detectivilor Toasha și Shorikov”.
Vlad Octavian Dobleagă
Tatiana Rozalia Şerban
Tatiana Șerban este Economist de profesie – având la bază studii universitare și masterat în domeniul Management, acreditare ANC în domeniile Management, Coaching şi Training și peste 7 ani experiență în domeniul Administrativ, în cadrul a două companii multinaționale. Scrie din pasiune pentru psihologie și coaching și practică activități de voluntariat în coaching-ul cognitiv-comportamental. Tatiana Șerban este soție, mamă, gospodină, angajat, coach și scriitor. Locuiește în Cluj-Napoca alături de familia sa – soțul și un băiețel – unde se bucură de armonia vieții prin componența și coordonarea optimă a combinației de îndeletniciri feminine. Este mamă și soție pentru că familia reprezintă o valoare centrală pentru ea, este gospodină ca orice altă femeie – în mod implicit, este angajată – de companii multinaționale – căutând să construiască o carieră frumoasă în timp. Promovează și oferă servicii de coaching astfel încât pune preț pe latura umană, pe autodezvoltare și optimizare continuă. Iar scrisul reflectă pasiunea pură pentru creație și împărtășire de gânduri bune cititorilor. Pasionată de arta scrisului, Tatiana pune pe hârtie amprente ale vieții din perspectiva feminină, al căror efect pe termen lung poate modela fericirea prețioasei creaturi – femeia. Autoarea este prezentă la editura noastră cu două lucrări: „Construiesc o carieră, apoi mă mărit …, până la 30 de ani„, şi „Provocări de femeie„.
”După aproape treizeci de ani de job-uri și hobby-uri pur tehnice, mi-am descoperit în urmă cu ceva vreme un hobby fără nicio legătură cu cele de până atunci: scrisul. Am simțit nevoia să pun pe hârtie o idee pe care, ulterior, am completat-o, ajustat-o, modificat-o până s-a transformat într-o povestire SF. Am trimis-o unei reviste online și am fost surprins (apoi încântat) să o văd publicată în numărul următor. Satisfacția m-a îndemnat să continui, așa că s-au adunat între timp mai multe povestiri și un scurt roman. Acum, după o pauză considerabilă, vreau să mă reapuc de scris, dar intenționez ca înainte de asta să dau o formă palpabilă unora dintre scrierile mai vechi” – ne transmite cu multă sinceritate scriitorul Daniel Barbu. La editura ”Hermann” autorul este prezent cu o serie de autor, ce cuprinde romanul intitulat: ” Raza de întuneric ” și colecția de povestiri S.F. ” Un pic de real, un pic de ireal ”.
Daniel Barbu
Maria Cristina Stoica
Maria Cristina Stoica s-a născut într-un orășel din sudul țării cunoscut sub numele de Alexandria – întemeiat ca oraș liber de orice ingerință străină în anul 1834, după planurile urbanistice elaborate de inginerul austriac Moritz von Ott, oraș ce a căpătat numele domnitorului de atunci al Țării Românești, Alexandru Dimitrie Ghica. În prezent Cristina este studentă la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine în cadrul Universității din București. ”Am iubit întotdeauna arta. Prima mea pasiune descoperită a fost muzica. În adâncul sufletului știu că asta îmi este menit să fac în această lume. Scrisul a venit ca o ploaie de vară, neașteptat, dar cu o esență puternică. Îmi doresc să scriu mai multe cărți de-a lungul timpului pentru că simt că pot inspira mulți oameni. Muzica și scrisul mă definesc ca muritor de rând, nu aș putea să trăiesc fără ele. Sunt un om sincer care nu acceptă minciuna și care face mereu ce îi spune sufletul. Dacă nu îți asculți inima, nu ai cum să reușești” – ne transmite cu multă profunzime Cristina. La Editura Hermann scriitoarea este prezentă cu lucrarea: ”Dosar de existențe”. O felicităm!
Daniel Ioan Toader s-a născut la data de 13 martie 1977, în municipiul Sibiu. Este absolvent al ”Facultății de Teologie – Andrei Șaguna” şi a ”Facultății de Științe” din cadrul ”Universităţii – Lucian Blaga” din Sibiu, având specializarea în Psihologie. A urmat studii universitare de ”Masterat în Psihologie Clinică şi Psihoterapie” în cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, la ”Facultatea de Științe Socio-Umane”. În prezent este Profesor la Colegiul „Daniil Popovici Barcianu” din Sibiu – unde susţine ore de religie la toate clasele colegiului. Prima carte a d-lui Toader este abordare psiho–teologică. Cartea este o mărturisire a celor ce au suferit în închisorile comuniste. Cartea doreşte să arate că adevărul transcendent este în esenţă inexistent în om şi în natură. Creştinismul este singura religie a libertăţii, a adevărului. Când omului i se retrage dialogul cu omul, îi rămâne dialogul cu Dumnezeu. Autorul dezvăluie un lucru cert: lumea se afla în risipire, se dezintegra sub un regim care propovăduia democraţia şi a ajuns la dictatură. Cartea d-lui Toader vine ca un îndreptar al celor ce au dreptul la adevăr. Cartea de faţă este excepţională! Ea constituie o meditaţie asupra omului şi asupra destinului său. Autorul este prezent la editura noastră cu lucrarea de debut ” Închisoarea Chilie“
Daniel Ioan Toader
Monica Albu
Monica Albu este originară din municipiul Turnu Măgurele – cetate aflată la confluența Oltului cu Dunărea, locul în care s-a născut etno-muzicologul Harry Brauner, profesor de muzică la Liceul „Sf. Haralambie” din Turnu Măgurele. Monica Albu este pasionată de teatru, dans și muzica, visul ei fiind acela de a deveni actriță. Este încrezătoare în propriile puteri, știind că întotdeauna, prin ambiție, pasiune și multă muncă, sunt posibile toate viseele stabilite. Monica este o fire perseverentă, mai ales atunci când se pune problema de a realiza un proiect important. Îi place să ajute și este mereu cu zâmbetul pe buze, transmițând celor din jurul ei multă energie și bună dispoziție. La editura noastră, Monica Albu este prezentă cu o carte de debut – romanul de dragoste – ” O poveste despre ea”.
Autorul s-a născut în anul 1934 în România şi a absolvit ”Facultatea de Electrotehnică și Energetică” din cadrul ”Universității Politehnice din București” – cea mai veche şi prestigioasă școală de ingineri din țara noastră. În anul 1963 devine diplomat al ”Facultății de Economie” – astăzi ”Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria şi Managementul Afacerilor” – București. A emigrat în Toronto – Canada în anul 1974. Inițial a lucrat ca desenator tehnic, apoi inginer și Șef de Proiect la prestigioasa companie americană de proiectări – Bechtel.În anul 1979 se mută cu întreaga familie la Montreal. Aici pune bazele fabricii de mobilă denumită ,,Teonick”, care ulterior devine ,,Casa Bunea” – un brand cunoscut în toată Canada. ,,Însemnările autobiografice” cuprinse în această carte, ne dezvăluie într-o lumină reală viața autorului dar mai ales zbuciumul său dus zi de zi pentru a se integra și realiza într-o societate capitalistă avansată, necunoscută românilor. Autorul este prezent la editura noastră cu două lucrarări: „Controversata Canada, patria mea adoptivă” – versiune inclusiv în limba engleză: „O Canada, my adoptive country” și ”Lumea dezmățului” – o abordare a vieții interbelice bucureștene.
Teodor Bunea
Domnica Rîf
Domnica Rîf s-a născut în Jimbolia, un orășel liniștit și frumos din județul Timiș, unde trăiește si acum, însă aproape toată viața a locuit într-un sat de lângă Jimbolia, în Grabaț. A absolvit Facultatea de Fizică, cu studii de lungă durată la Universitatea de Vest din Timișoara. Lucrează ca profesor de fizică la liceul din Jimbolia, iar din 2018 până înainte de pandemie era mentor al grupului de robotică ”Little Future Robots”. În acest domeniu, activitățile cu impact mai cunoscut sunt în competițiile ExoRo, organizate de ”Romanian Space Agency” și ”First Tech Chellenge BRD Romania”. A urmat cursuri de mecatronică și de tehnologii și activități spațiale. Face parte din grupul ”Scientix – Scientix, the community for science education in Europe”. Este foarte pasionată de natură, ecologie, tradiții arhaice, plante, leacuri și metode băbești (vechi, străbune), de agricultură ecologică de conexiunea știință-religie, precum și de literatura SF și F. Fizica, dincolo de profesie, este microscopul sau telescopul prin care privește lumea, este pasiunea care o definește cel mai bine. Face parte din grupul ”SF HELION” din Timișoara, unde a publicat fragmente de text din această carte. Deviza ei este ”Niciodată nu-i prea târziu să începi să faci un lucru bun!” La editura ”Hermann” autoarea este prezentă cu lucrarea: ”O clipă mai târziu” – (2021) și povestirea ”Dinozaurul” – (2022).
Cristina s-a născut în Constanța și este absolventă de Filologie, promoția 2008, Iași – Universitatea Al. I. Cuza. Primele poezii a început să le scrie la vârsta de 14-15 ani, în perioada liceului. În prezent este înscrisă la Masterul de Românistică la Universitatea ⹂Ovidius” din Constanța. Din iubirea față de natură și îngrijorarea sinceră și reală față de planeta ale cărei resurse încep să fie pe sponci, ea continuă să scrie povestioare și poezii dedicate mai ales copiilor, scrieri cu subînțeles care vin să atragă atenția asupra acestei problematici a sustenabilității. Primele sale poezii au fost publicate sub forma a două plachete, la editura Metafora, Constanța, în manieră self-publishing. Elefantul răcit, Păianjenul Mitică, Luna – între cozonac și dovleac, reprezintă doar trei titluri ale ultimelor sale proiecte literare, pe care și le-ar dori publicate. ”De ce scriu? Scriu pentru că nu prea am (avut) de ales, pixul și cartea mi le-am ales de mic copil, când mi se tăiase moțul, eveniment cultural specific nouă, românilor. Pentru a-mi sublima durerea cronică și apăsătoare; pentru că eu nu pot da naștere copiilor, și îmi doresc enorm să las măcar pentru copiii care nu sunt ai mei, ceva bun și frumos; din dorința de a rămâne în viața lor, chiar și după ce nu voi mai fi” – ne transmite cu multă sinceritate autoarea. O felicităm! Ultima cartea publicată la editura noastră: ”Aventurile Martei în lumea artei”.
Cristina Mâțu Cimpoae
Nicolae Florentin Petrișor
Nicolae – Florentin Petrișor este un scriitor deosebit de inventiv, scrupulos și pregătit să-şi ridice ficţiunea pe cele mai înalte culmi artistice, dozând-o într-o manieră exemplară, creându-i toate condiţiile necesare performării liniştite şi eficiente. Bogată fiind, galeria personajelor se remarcă prin varietate.De o fineţe remarcabilă, perspectiva narativă excelează prin acurateţe, disciplină, consecvenţă, proporţionalitate. Dând dovadă de responsabilitate sporită, autorul îşi asumă omniscienţa, dar nu se prevalează de ea într-un mod abuziv, ci îi slăbeşte deseori frâul cu intenţia de a-i conferi reprezentării propriu-zise o puternică notă de supleţe şi plasticitate. Ca atare, el unul se plasează într-o opoziţie onorabilă, nu-şi tiranizează niciodată personajele, le îngăduie (uneori) să se exprime liber, să ia iniţiativa, le călăuzeşte discret prin viaţă, le permite să se desfăşoare leger, ca şi cum ar fi independente de voinţa sa. Perspectivându-şi ceremonios naraţiunea, romancierul iscusit are grijă să nu-i lipsească deschiderea adecvată, o face cât mai transparentă cu putinţă, alunecă dezinvolt dintr-un plan narativ în altul, interpretează cu subtilitate orice dat elementar. La editura noastră scriitorul Nicolae – Florentin Petrișor este prezent cu romanul ”Păsările”.
Laura ILINCA debutează la editura HERMANN cu un roman de dragoste, îndeplinindu-și un vis vechi: acela de a scrie o carte despre cea mai puternică forță a Universului, după Credință, și anume iubirea, cum singură mărturisește. Cărțile de calitate, dorința de a cunoaște mentalități, locuri și culturi diverse, ca și dezvoltarea personală, pasiunea pentru gramatica română și limba franceză sunt constantele care o definesc încă de copil, însoțind-o de-a lungul vieții ca o forță prin care s-a regăsit sau s-a reinventat de câte ori a trebuit. Pornirea de a scrie o are dintotdeauna. Autoarea a constatat, astfel, că scrisul o ajută, în primul rand să-și dea seama care sunt problemele existenței și ale lumii pe care nu le-a înțeles pe deplin și care strigă în interiorul ei, o fire pe cât de comunicativă și de spontană, pe atât de profundă și analitică. În al doilea rând, scrisul reprezintă pentru Laura Ilinca o modalitate personală de se cunoaște pe sine, testându-și limitele și sensibilitatea prin construcția personajelor și a unui univers văzut prin filtrul propriei personalități, de a-și cristaliza dorințele și perspectiva asupra aspectelor pe care le analizează.
Laura Ilinca
Adela Fumărel
Scriitoarea Adela Fumărel s-a născut într-un oraș al luminii, Târgu Jiu, sub aripa protectoare a operelor lui Brâncuși. ”Într-o întâlnire neașteptată cu câțiva trecători aceștia au avut ocazia de a-mi povesti cum au parcurs sute de kilometri numai pentru a se adăposti sub pomii bogați în frunze colorate care veghează tăcuți asupra mărturiei iubirii, respectiv Poarta Sărutului, Coloana Infinitului și Masa Tăcerii. Consider că arta este poezie și am încercat în aceste romane, adunate sub forma unei singure cărți, să transmit rime nescrise cititorilor, care să le lumineze chipul, la răsfoirea fiecărei pagini.” – ne transmite Adela. ”De profesie sunt jurnalist, iar din pasiune, grafician și web designer. Scrisul meu este și o oglindire a societății în care trăim în care puținul și multul se îmbină în cele mai neașteptate moduri, și care redă cu autenticitate contrastele privind desfășurarea acestei lumi atât de frumoase. Sper că aceste cărți vor aduce un zâmbet pe chipul cititorilor. Mulțumesc cu această ocazie, fiecărui cititor în parte, pentru bunăvoința de a-și rupe din timp și a dedica câteva ore parcurgerii acestor romane. Lectură plăcută și numai gânduri bune!”. La editura ”Hermann” scriitoarea este prezentă cu două lucrări: ”Anotimpurile iubirii – Jocul luminii – Toamnă târzie”, carte apărută în anul 2022 și romanticul roman ”O zi frumoasă” – lansat în septembrie 2023.
Tânărul poet afirmă cu mândrie faptul că este „de la sat”. „Acolo unde ieșind din casă, e destul să închizi ochii pentru a vedea salcâmii în floare. În Coșernița, pe lângă frumosul Nistru, mereu a fost o armonie aparte. Îmi amintesc verile, îmi amintesc iernile, drumul spre școală, care părea mai deosebit în felul său, un drum plin de amintiri, un drum plin de pași. Perioada de liceu petrecută în Chișinău, pot spune că a fost una educativă, o perioadă în care am reușit să învăț cum și când este necesar să fii corect. A fost însă doar o introducere, a fost o treaptă spre realitatea care urma să mă trezească un pic mai târziu, în Bacău, orașul meu de suflet, un oraș care m-a învățat definițiile care nu se găsesc în DEX. Orașul căruia îi datorez atât de multe, orașul care mă face să zâmbesc zi de zi.” Poetul Sergiu Eremenco este prezent la editura din Capitala Culturală sibiană, cu două volume de poezie: „Orizontul în lanţuri” și ”51 de păcate”.
Sergiu Eremenco
Alexandra Stan
Alexandra s-a născut în Sibiu, municipiu cultural în care își desăvârșește studiile. Pasiunile ei sunt dansul și desenul. ”După părerea mea lumea și societatea ar fi un loc mai bun dacă nu ar exista atâta ură” – spune autoarea și suntem în asentimentul ei. ”Am ales să scriu deoarece este singurul mod prin care pot fi eu cu adevărat, – este modul în care îmi pot exprima sentimentele fără să îmi fie frică că voi fi judecată pe nedrept. Imaginația este singurul mod prin care am supraviețuit acestei lumi pline de dezbinare.” Autoarea le dorește cititorilor să aibă curajul pe care ea nu l-a avut mereu, acela de a fi ei înșiși, fără să le fie frică de părerea lumii, atunci când realizează ceva cu adevărat pozitiv pentru ei și cei din jurul lor. La editura noastră Alexandra Stan este prezentă cu lucrarea de debut: ”Regatului întunericul de la miazăzi”.
Autoarea Daria-Teodora Badea, s-a născut pe data de 26.04.1999, în Sibiu. A urmat cursurile Colegiului „Gheorghe Lazăr” Sibiu, profilul științe-bilingv engleză, urmând ca apoi să studieze jurnalismul în limba engleză la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din Cluj. La momentul actual, urmează cursurile programului de master în Strategii de Comunicare din cadrul Universității Padova, Italia. ”Oricât de clișeic ar suna, cu toate că sunt nesigură cu atât de multe aspecte cu privire la viața mea, simt că scrisul este singura mea constantă – nu mă văd făcând altceva. Am început să scriu la final de clasa a VII-a într-o joacă nevinovată, iar apoi am continuat ca să am grijă de sufletul meu. Am început să scriu „Bătăile unei inimi transparente” în anul 2016, într-un moment în care lumea s-a simțit prea mult și când am simțit nevoia să vorbesc cu cineva – am vorbit cu mine. Pot spune că această lucrare m-a ajutat să mă înțeleg mai bine, și mă bucur că am reușit să ajut și alte persoane la rândul meu. Sunt o fire sensibilă, energică și perseverentă – această lucrare reprezintă mai mult decât o poveste, căci este o ilustrare a maturizării mele. Am lucrat la aceasta de-a lungul anilor de liceu, cât și în primul an de facultate și simt că nu doar Lucille, protagonista, și-a dat o nouă șansă, ci și eu. Ceea ce îmi doresc cel mai mult este să scriu, să reușesc să public, să lucrez la o editură și cândva, când simt că am experimentat și am învățat cât se poate de mult, să îmi deschid propria editură. După cum am spus, nu mă vad făcând altceva. Am început să scriu ca să mă ajut pe mine și am continuat ca să pot să îi ajut pe alții, dar și ca să păstrez această iubire din mine. Atunci când scriu, simt că sunt eu – simt că sunt Daria. Așa că cine este Daria Badea? Toate acele lucruri care se regăsesc printre rânduri.” ne mărturisește autoarea.
Daria Badea
Laurențiu Luca
Profesor de filosofie
Absolvent al Colegiului Naţional Andrei Şaguna Braşov, Laurențiu Luca urmează cursurile facultăţii de filosofie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai Cluj. Debutează cu recenzii în revista Echinox şi cu articole în Revista de pedagogie. Având mulţi elevi pasionaţi de cunoaştere, scrie cărţi didactice pentru studierea logicii, psihologiei, economiei şi filosofiei în liceu, cele mai bine primite de cei interesaţi fiind Filozofie – analize de text şi studii comparative (2004) şi Nebănuite aplicaţii logico-matematice în filosofie, ştiinţă şi comunicare (2005). Pentru cei care, în călătoriile cu trenul, nu abandonează cititul, scrie câteva cărţi de buzunar: eseuri, Încercări de metafizică spontană (2006) şi Deranjul de sine – noi încercări de metafizică spontană (2007) şi romane, Călătorind în Politeia (2002), Amortizorul (2006) şi Simultan (2007). Pasionat de studierea universului, scrie Metafizica Spontană a Timpului (Editura Gens Latina 2010). Varianta în limba engleză, cu titlul The Ordering of the Spontaneous Metaphysics of Time, este publicată la editurile Proclaim Press, 2011, Unibook, 2011 şi LAP LAMBERT Academic Publishing GmbH & Co. KG, 2012. Volumul de eseuri Nimic fără Newton apare la editura Junimea (2019). Anterior, câteva eseuri din volum apar în revista Tribuna 2018 şi 2019.În 2020 apar la editura Emia Emailstolar și Capcanele iluziei. La editura noastră, filosoful Laurențiu Luca este prezent cu două cărți, Fascinația Mitului și Propedeutica Metafizicii Începutului Pretemporal al Existentului.
Gabriela s-a născut pe data de 07 decembrie 2000 in Slatina, jud. Olt. A absolvit studiile liceale la Colegiul Național “Ion Minulescu”, iar in prezent este studentă la Facultatea de Litere, specializarea Engleză-Germană a Universității din Craiova. A început să-și exprime ceea ce simte prin versuri la vârsta de 15 ani, apoi cu trecerea timpului acea mică scânteie s-a transformat într-o flacară enormă care continuă să ardă cu o putere din ce în ce mai mare. ”Am crescut înconjurată de Eminescu și de Nichita, iar ei, prin comoara lor lăsată pentru noi toți mi-au scrijelit în suflet dorința de a lăsa și eu, mai departe, versuri prin care să aduc celorlalți aminte de mine și de cât de frumoasă-i iubirea povestită prin poezie.”, ne mărturisește tânăra autoare. Gabriela este prezentă la editura noastră cu volumul de poezii ”După-amiezi cu cafea”.
Gabriela Stan
Mihai Iosif Smolca
Smolca Mihai-Iosif s-a născut pe data de 26 februarie 1995 în Bucovina comuna Cacica unde se află și ”Bazilica Adormirea Maicii Domnului”, construită în anul 1904 și proclamată în anul 2000 de către Papa Ioan Paul al II-lea ca ”Basilica Minor”. Scriitorul Mihai Iosif Smolca provine dintr-o familie unde tatăl lui este polonez, iar mama lui a fost ucraineancă. A absolvit studiile liceale la ”Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza” din Gura Humorului, apoi a încercat să devină preot – astfel că s-a înscris la Seminarul Catolic din Iași (Institutul Teologic Romano-Catolic Sfântul Iosif) unde a scris cartea ”ALTFEL” ca mai apoi după doi ani să renunțe la studiile de teologie. După ce viața l-a purtat prin orașe precum Iași, București și nu în cele din urma Timișoara – ca să își câștige pâinea cea de toate zilele, a realizat că unele dialoguri îți pot aduce o bogăție mai mare decât unele cărți citite. Astfel a apărut și cartea de față. Munca cu sute de oameni în mii de zile l-a făcut pe autor să crească din punct de vedere al dezvoltări unui dialog. Astfel, Mihai dorește să împărtășească unele cunoștințe și cu voi. La editura ”Hermann” este prezent cu lucrarea ”Și nu ne duce pe noi în ispită, pentru că acolo rămânem …” Îl felicităm!
Visez cu ochii deschiși și mă plasez undeva între realitate și imaginar, un fel de ”cu capul în nori dar picioarele pe pământ”! Ne transmite autoarea Ela Ardelean. originară din judetul Bihor, comuna Aștileu – ”un loc pe care, sper, că îl reprezint cu mândrie”, ne mai spune Ela. Visul meu de zile a fost acela de a deveni scriitoare. Am muncit, am făcut sacrificii, am luat decizii mari, am dat-o și în bară, dar azi iată-mă aici. ”Sunt un om simplu și în același timp o enigmă. Mulți oameni se întreabă de unde îmi culeg inspirația și puterea. Este simplu! Cu cât ai o pasiune mai mare și ești mai implicat, cu atât ai o putere de muncă mai sporită, ne mai spune Ela. ”Un vis împlinit e cel pentru care muncești și ești gata să sacrifici și să îți asumi orice sacrificiu pozitiv”, ne transmite Ela Ardelean cu multă sinceritate. La editură scriitoarea este prezentă cu trei lucrări: ”Cutia cu nisip” – 2021, ”Există și nopți” – 2022 și cartea ”Trecere și perspectivă” – lansată în septembrie 2023.
Ela Ardelean
Isabella Georgiana Trocaru
Isabella s-a născut și a trăit o parte a vieții în municipiul Vâlcea. S-a stabilit în Sibiu odată cu începerea liceului – la Colegiul Național Octavian Goga. Pasiunea pentru scris o are de la o vârstă fragedă. ”Am dorit ca titlul cărții mele să fie – Drumul spre maturizare – deoarece pe măsură ce am avansat în viață, poeziile mele au căpătat din ce in ce mai multă profunzime.” – ne spune cu multă sinceritate poeta Isabella-Georgiana Trocaru. ”Cu fiecare poezie am ajuns să mă cunosc mai bine și să înțeleg în profunzime persoanele din jurul meu. Pot spune că scrisul este cea mai bună metodă de a mă înțelege” – ne mai transmite Isabella. Dorește să studieze psihologia și să profeseze ca psihoterapeut ”Nu o să încetez să scriu deoarece mereu o să fiu înconjurată de oameni care mă vor inspira, iar prietenele mele nu-mi vor permite să renunț, fapt pentru care le mulțumesc!” – ne mărturisește Isabella, care este prezentă la editura sibiană cu lucrarea de debut ”Drumul spre maturizare”, în colecția poezie contemporană.
Autoarea s-a născut în Bucureşti şi urmat cursurile Colegiului Naţional Gheorghe Lazăr. A absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii Bucureşti. A deţinut gradul didactic I şi a predat în cadrul catedrei de istorie la Colegiul Național „Sfântul Sava” din București, una dintre cele mai vechi și prestigioase instituții de învățământ din ţară. Cunoscând ca studentă profesori remarcabili la universitate, Bibi, cum o alintau cunoscuții, a știut să transmită tinerilor săi elevi elementele de bază care compun educația unui om, desfășurate în primul rând prin cultura cititului. Iubea cățile și avea acasă o bilbiotecă ce cuprindea mii de cărți. Nu a acceptat niciodată sistemul totalitarist și ca profesor de istorie, a sperat mereu că România o să iasă din cumplita epocă a dictaturii comuniste, total nepotrivită acestui formidabil și polimof popor român. Autoarea este prezentă la editura noastră cu o lucrare de cultură generală, pe care o oferim tinerilor elevi de liceu, cu multă responsabilitate.
Ana Savu-Iosif (Bibi)
Sebastian Valentin I.
Autorul este student şi în această etapă abordează textele ştiinţifice ale unor profesori universitari ce au activat în domeniul lui de pregătire, mai ales în perioada interbelică. Aceste culegeri de texte sunt utile în primul rând colegilor de facultate şi elevilor din liceele umaniste, pe domeniul specific al ştiinţelor naturale. Indiferent de evoluţia oricărei ştiinţe, anumite concepte au rămas valabile în prezent şi este bine că avem ocazia să publicăm astfel de informaţii care au valoare istorică dar şi concretă, alcătuind cultura generală a unui profesionist. Chiar dacă știința evoluează permanent, unele texte ce aparțin marilot creatori de idei, care au trăit și s-au format în anii interbelici ai secolului trecut, merită redause în actualitate, existând principii încă utile și am putea spune necesare în formarea tinerilor intelectuali.
Autorul s-a născut la data de 20 iulie 1963 în zona Codrului Maramureşan. La numai 23 de ani a devenit locotenent de poliţie judiciară, absolvind ”Şcoala Militară de Ofiţeri” – promoţia 1986. După momentul ’89, autorul nu se acomodează şi nu acceptă noul tip de poliţist. La vârsta de 35 de ani hotărăște să-și completeze studiile și ca urmare, se licențiază în Drept la ”Universitatea Bogdan-Vodă” din Baia-Mare. Neprofesând, alege emigrarea în Italia pierzând speranța că la el acasă, în țara sa, va putea să se bucure de recunoașterea valorii muncii sale. Autorul își invită cititorul incitat de un titlu neobișnuit să parcurgă o parte a jurnalului său autobiografic. Cu talent balzacian Mihai Marian demască duplicitatea persoanelor, inconsecvența și superficialitatea lor. Merge chiar mai departe: sesisează pervertirea duplicitară a sufletului observată în cele mai minuscule gesturi sau atitudini. Maestru al conturării atmosferelor apăsătoare sau pline de lumină, autorul creionează adevarate tablo-uri de familie: în care membrii se detașează prin caracte-re și calități sau defecte specifice. Dar nu se oprește aici, el merge mai departe trăgând cortina la o parte și pu-nând reflectorul lucidității sale asupra unei părți a “lumii civilizate” în care conaționali de-ai noștri speră și luptă , adesea în condiții mai mult decât umilitoare, pentru viața secolului XXI. Autorul este prezent la editura noastră cu trilogia: „Noua Sclavie„, „Marea Rătăcire” și ”Ceața ca o bestie”.
Mihai Marian
Eleonora Iosif
Autoarea a absolvit cursurile ”Facultăţii de Medicină Veterinară” din Bucureşti. După absolvire a urmat cursuri postuniversitare în domeniul clinică şi farmacie. Deţine un praxis pentru animale de companie şi activează de la absolvirea facultăţii în domeniul animalelor de companie. Este pasionată de pictură şi arta mozaicului contemporan – în care aplică o combinație de artă picturală și artă a mozaicului – în care sunt respectate trăsăturile speciale ale acestuia din urmă. Lucrările de mozaic sunt realizate din sticlă colorată. Ghidul prezentat este destinat celor care şi-au achiziționat un pui de câine şi doresc să afle câteva sfaturi utile în creșterea şi îngrijirea lui.Textul identifică o joncţiune între medicul veterinar clinician şi iubitorii câinilor – care primesc de data aceasta o carte medicală prezentată într-un limbaj accesibil tuturor. Mesajul poate fi util proprietarilor câinilor de companie, studenţilor facultăţilor de medicină veterinară şi nu în ultimul rând medicilor veterinari. Avantajul este de partea celor care vor pătrunde cu răbdare conţinutul lucrării, redactat conceptual în această carte. Fondul de idei este original şi derivă din experienţa autoarei care este prezentă la editura noastră cu lucrarea “Puppy’s life“.
Ana-Maria Luminea are 23 de ani. Iubeşte poezia. În primul volum aduce în față cititorilor o lume plină de iluzii, iubire, dezamagiri … Este doar primul volum și speră la mai multe. “Sunt multe moduri prin care ne putem exprima. Eu am ales, poezia. Versuri în care, poate și tu te regăsești. Fiecare vers este o parte din mine, o trăire aparte care m-a învățat ca fiecare clipă contează și trebuie prețuită ca atare. Iubesc poezia, mă descătușează de grijile zilnice și mă transpune într-o lume diferită, o lume unde oamenii iubesc fără ezitare, iartă, uită și profită din plin de momentele frumoase. Dedic această carte fiecărui cititor în parte, care a simțit cândva “fluturi în stomac”. Ana-Maria a decis să ne surprindă şi cu un roman de dragoste, pe care îşi doreşte să îl trăim alături de ea. “Nu regret nimic, trecutul m-a ajutat să devin femeia de azi. Am iubit, iubesc și voi iubi pe zi ce trece cu tot mai multă dăruire”.
Autoarea este prezentă la editura noastră cu două lucrări, un volum de poezie (debut) ” Poezii în dialog discret“, şi un roman (debut) “Melina“.
Ana-Maria Luminea
Alexandru Mărgărit
ALM, pe numele său complet Alexandru Alin Mărgărit, s-a născut în anul 1993, în Bucureşti. Este fotbalist profesionist. Este pasionat de călătorii, muzica anilor 80-90, plimbări în natură şi literatură SF. Prin poezie a descoperit un mod de exprimare sentimental şi totodată pozitiv. Este inspirat de tot ceea ce se întâmplă valoros în jurul său. În mod cert poetul o să continue să publice şi alte volume. Se consideră un om simplu care apreciază și se bucură de lucrurile mici – un om care trăiește cu o emoție intensă. În paralel cu fotbalul, a reușit să-şi realizeze cu succes studiile superioare în turism. Adesea lui ALM nu îi vine să creadă … şi astfel îi mulţumeşte lui Dumnezeu pentru toate realizările sale. De-a lungul timpului, ne spune poetul – a învățat că viața este plină de încercări. Astăzi poți fi la nivelul Groapei Marianelor, iar mâine poți fi la nivelul Vârfului Everest. Îşi dorește doar să iubească și îşi trăiește viața cu simplitate şi profunzime.
Autorul este prezent la editura noastră cu un volum de debut: “Emoţiile unui fotbalist“.
Sarah Stancu trăiește în București și este studentă a Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”. ”De mică am găsit un refugiu în universul poeziei” ne spune Sarah. A absolvit renumitul Colegiu Național ”Gheorghe Lazăr” din București. ”Până în ziua de astăzi nu am cunoscut un sentiment de întregire și împlinire mai mare decât cel oferit de o poezie în care să găsesc o mică parte din mine” ne mai transmite cu multă profunzime scriitoarea. La editura ”Hermann” din Capitala Culturală Europeană – Sibiu, poeta Sarah Stancu este prezentă cu volumul de debut intitulat ”Șchiop” – ISBN 978-606-9669-42-6. O felicităm și îi transmitem să aibă în viitor multe alte apariții editoriale, care să încânte sufletele cititorilor din țară și nu numai. În curând cartea poetei Sarah Stancu va fi disponibilă în Librăria Online a editurii noastre.
Sarah Stancu
Cristian Valentin Iosif
Cristian Valentin Iosif publică eseu, memorii, analiză socială, studii sociologice, etică profesională, studii de arhivă, documentaristică, note de disertație, poezie, teatru, roman. Este absolvent de studii superioare și Master. Autorul trăiește având convingerea că angajarea – engagement în limba franceză – este în fapt datoria etică a omului creator de idei de a se implica în dinamica societății cărieia îi aparține și mai ales din care provine. Această definiție este desigur diferită de cea care descrie omul care a absolvit o facultate și practică o activitate intelectuală. Astfel, autorul susține angajarea în spirit existențialist, mai precis implicarea destinului său alături de destinul celorlalți oameni din cetate. Angajarea devine o necesitate existențială și definește atitudinea față de mersul istoriei, năzuința omului liber de a se implica (prin gesturi concrete, selectări conștiente și risc) la modificarea pozitivă a momentului și construirea diferitelor realităților sociale – profesionale, culturale.
Scriitoarea Emma Pascal Claos este de profesie arhitect şi în particular scriitoare. O asemenea frumuseţe interioară şi linişte sufletească, profunzime şi spiritualitate, decenţă, corectitudine, bunătate – nu ai ocazia să întâlneşti prea des. Romanul publicat la editura noastră este unul de dragoste, iar acţiunea se petrece în anii 40, ani complicaţi pentru România din foarte multe puncte de vedere.« Îngeri salvatori au existat şi vor exista mereu, chiar şi în cele mai sumbre situaţii » – spune scriitoarea şi îi dăm dreptate. Autoarea ne prezintă o carte unică la nivel naţional – foarte utilă oricărui om. Cartea este un roman autobiografic ce reprezintă istoria familiei acriitoarei. Admirăm independenţa gândirii și faptul că scriitoarea reprezintă un model pentru orice generaţie. Suntem siguri, ca editori, că orice cititor o să rămână puternic impresionat odată cu lecturarea completă a cărţii pe care cu atât de multă profunzime scriitoarea o oferă publicului acum la începutul anului 2020. Autoarea este prezentă la editura noastră cu romanul de debut: “Brățara de argint a Ecaterinei“.
Emma Pascal Claos
Anisia Maria Pădurean
Anisia trăiește în municipiul Sibiu. ”Cred că Sibiul este cântec vechi și nou care naște visuri și le poartă spre împlinire” – ne spune scriitoare cu mult romantism. Anisia Maria este pasionată de literatură. ”Mă raportez la cuvânt ca la o forță capabilă să transforme ființa; cuvântul scris este imaginea stilizată a logosului și a visului” ne mai transmite autoarea, reușind să ne plaseze într-o lume a certitudinilor, oferindu-ne ca cititori un mesaj de susținere, de identificare a unor sensuri profunde în viață. ”Ce îi lipsește societății actuale? Curajul de a purta visuri, de a înfrunta posibilitatea eșecului cu demnitate” – spune Anisia Maria Pădurean, oferindu-ne o perspectivă utilă asupra vieții – exersând arta visului, ca intelectuali, ca oameni apropiați de o anume morală specifică ideii de umanitate. ”Le doresc cititorilor mei să fie conștienți de puterea pe care o are optimismul”. Așa este Anisia – optăm și noi ca editură către acest îndemn și te felicităm pentru lucrarea ta intitulată ”Vis captiv” – care în mod cert o să încânte cititorii tăi.
Autorul s-a născut în București, pe 28 februarie 1965. A învățat excepțional, la toate nivelurile absolvite. Foarte pasionat de literatură îi este insuflată dragostea de carte de către primul său mentor – o doamnă învățătoare, vecină la adresa natală. Devorează sute de volume având ca preferințe romanul polițist, pamfletul, proza S.F. și poezia. ”Am primele încercări literare la vârsta de 10 ani, cu poezii haioase, vesele, cu accente umoristice, pentru copii. Curajul și sprijinul îmi lipsesc, pentru a publica volumul scris manual pe un caiet dictando de 100 file. Continui însă, cu doar 4 ani mai târziu, cu o piesă de teatru, atras de această lume a scenei. Din nou, sunt învins de frică și de lipsa unei mâini întinse. Dar asta nu mă face să renunț! Următorul pas este și mai „rău” și anume un scenariu de film western, fiind sub influența filmelor cu John Wayne și Gregory Peck. Ați ghicit, nici acest demers nu l-am dus la bun sfârșit! Și cum deseori “viața bate filmul”, sunt dus de valurile timpului pe cu totul alte țărmuri decât literatura! Pasiunea însă a rămas, dovadă fiind cartea “O fabulă pentru fiecare”, volumul meu de debut literar. Planuri de viitor sunt: neapărat un roman polițist, la care lucrez deja și alte proiecte pe care nu le dezvălui încă! În caz că se întreabă cineva: „de ce acum”, poate că a dispărut frica, a apărut și sprijinul, iar determinant a fost un gest al cuiva (se știe el cine) care pur și simplu m-a împins de la spate să merg până la capăt în demersul meu” – ne transmite cu sinceritate autorul.
Marcel Tarbu
Priscila Ocu
Priscila Ocu este stabilită în Sibiu – orașul transilvănean Capitală Culturală Europeană. Este licențiată în ”Litere și Artă” – la ”Universitatea Lucian Blaga” din Sibiu. A studiat ”English Language and Literature” la ”Aristotle University of Thessaloniki” – din Grecia. A studiat psihologie la Universitatea ”Nişantaşı Üniversitesi” din Istanbul și în prezent deține un ”Master în Psihologie” la ”Facultatea de Științe Socio-Umane” din ”Univesitatea Lucian Blaga” din Sibiu. Autoarea este prezentă la editura noastră cu lucrarea ”Metamorfoza omului și a cuvântului” – în care surprinde cele două perioade literare a lui N. Steinhardt și parcursul său duhovnicesc în ortodoxie. În text sunt analizate scrierile sale de dinainte de convertire, care apoi sunt comparate cu literatura pe care N. Steinhardt a scris-o după ce a ales să îmbrace haina monahală. Scriitoarea reușește să aducă în actualitate un subiect extrem de captivant și în acest context recomandăm cititorilor această carte – extrem de utilă în dezvoltarea personalității și culturii fiecărui om.
Isabela Dobre este originară din Târgu Jiu, județul Gorj. A fost pasionată de scris încă din clasele primare, unde a fost remarcată de învățătoarea ei și mai apoi, în școală de către profesori. ”La un moment dat, m-am oprit fiind îndemnată de părinții mei, deoarece ei credeau că sunt prea visătoare și trebuie să urmez un profil real. Ca să îi mulțumesc, am urmat profilul „Matematica-Informatică Intensiv” la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu” – ne transmite cu multă sinceritatea Isabela. ”Când am avut o perioadă foarte grea din viață, mi-am reamintit că am ceva ce mă face într-adevăr fericită, scrisul… Așa a luat viață volumul ”Glasul Sufletului”. Am scris în el cu inima, inspirată din viața de zi cu zi, a mea și a celor din jurul meu. Am crezut în fiecare vers că va ajunge acolo unde trebuie să ajungă, la sufletul cititorului” – ne mai spune autoarea. În prezent este studentă la Facultatea de Inginerie „Constantin Brâncuși” și în paralel pregătește următoarea carte. La editura ”Hermann” din Sibiu, Isabela Dobre este prezentă cu volumul de poezii intitulat ”Glasul Sufletului”. O felicităm!
Isabela Dobre
Iulia Boar
Autorul s-a născut în data de 17 aprilie 1968 și în prezent locuiește în Sibiu-Hermannstadt. Pasiunea lui pentru chitară s-a născut în vremea adolescenței – trupa de suflet care l-a motivat să se îndrepte către studiul chitarei fiind ”The Beatles”. Plecând de la beat-ul anilor ’60, trecând prin rock-ul clasic al trupelor ”Deep Purple”, ”Led Zeppelin”, ”Rainbow” și ”Whitesnake”, apoi stabilindu-se în hard-rock-ul și heavy metal-ul anilor ’80-’90 (”AC/DC”, ”Judas Priest”, ”Yngwie J. Malmsteen”, ”Ozzy Osbourne” sau ”Ronnie James Dio”), muzicianul Marius Săraru a acumulat o vastă experiență, devenind un chitarist complex. Astfel a decis să împărtășească performanța lui și cu tinerii învățăcei, spre beneficiul lor. În prezent, pasiunea lui pentru chitară și-o manifestă în trupa rock sibiană, ”Still Crazy”. La editura ”Hermann” din Sibiu, autorul este astfel prezent cu un ”Curs de chitară” realizat într-o formă foarte bine organizată, devenind astfel foarte util oricărei persoane care dorește să pătrundă în minunată lume a chitarei!
Marius Săraru
Roxana Darie Comșa
Roxana s-a stabilit în Sibiu-Hermannstadt, orașul Capitală Culturală Europeană. ”Deși m-am mutat de multe ori în ultimii ani, în fiecare loc unde am trăit a rămas o părticică din mine” – ne transmite cu multă sinceritatea Roxana. ”Scriu pentru mine și dacă există un singur suflet care rezonează cu ce am scris eu, sunt onorată” – afirmă poeta, dovedind simplitate și o naturalețe specifică omului aparte. Gândirea poetei se suprapune versurilor sale, pe care le-a meșteșugit pentru a vibra în sufletele cititorilor. ”Îmi doresc să devin psihoterapeut dar am în vedere în mod serios și o carieră de scriitoare” – ne mărturisește Roxana. ”Toată dorința mea se rezumă la oameni: să-i ajut, să le transmit valoare, să fac astfel diferența în această lume, trăind o viață dăruind”. Cuvinte speciale, pline de conținut, apropiate oamenilor care privesc existența ca o experiență utilă și profundă deopotrivă. La editura noastră, Roxana Darie Comșa este prezentă cu volumul de poezie ”Străinul apropiat”.
Alexandra s-a născut în Sibiu și scrie ”din totdeauna”, însă niciodată nu a făcut-o cu intenția clară de a concura împotriva cuiva, ci mai degrabă pentru că așa a simțit că poate să facă diferența între ceea ce vede, ceea ce simte și ceea ce este cu adevărat. Alexandra-Larisa Păcurar este pasionată de artă – în toate formele sale de expresie și este, prin natura ei, o curioasă incurabilă! ”Privesc în jurul meu și adeseori îmi pun tot felul de întrebări. Citesc cât pot de mult și aproape orice îmi pică în mână pentru că îmi place să privesc lumea din toate perspectivele care îmi sunt puse la dispoziție. Și vreau să te sfătuiesc să nu încerci. Și dacă totuși o să o faci, fă-o până la capăt!” – spune scriitoarea – care este prezentă la editura noastră cu lucrarea ei de debut, redactată într-o notă de profunzime ireproșabilă: ”Katarsis: n-aș fi știut dacă n-aș fi scris-o”.
Alexandra Larisa Păcurar
Lucian Dragotă
Lucian Dragotă s-a născut la 21 iunie 1977 în frumoasa Bucovină, la Câmpulung Moldovenesc, într-o familie de intelectuali. Mama Elisabeta, profesoară de matematică, tatăl Stelian profesor de educație fizică și sport. A absolvit Colegiul Național Dragoș Vodă și apoi Universitatea de artă dramatică și cinematografică George Enescu – Iași la clasa profesorilor Dionisie Vitcu și Gheorghe Marinca. Talentul și gustul pentru teatru le-a moștenit de la părinți, care aveau veleități, chiar dacă mai târziu au ales matematica respectiv sportul. O pasiune colaterală cu teatrul a fost muzica. Întâi a descoperit tobele și mai târziu chitara, vocea și pianul. Această pasiune s-a materializat în timp prin trei albume muzicale, două de muzică rock și unul de colinde, unde artistul a compus muzica și versurile și unde a interpretat vocea și chitara. Din studenție a început să scrie versuri, pe care le-a păstrat de-a lungul timpului pe foi, caiete dar și pe ambalaje de carton dacă la momentul inspirației nu găsea o foaie la îndemână. Odată cu pandemia, toate aceste versuri au fost puse în ordine și transcrise în format digital dând naștere la două volume de versuri: ”Prin anotimpuri … cu dregoste” și ”Petale de suflet”. Îl felicităm!
Alina este sibiancă. Pasiunile sale diferă foarte mult. Îi place să danseze, să scrie, îi plac copii, îi place să creeze, să călătorească. ”Ajungând într-o altă parte a pasiunilor mele – îmi plac foarte mult motoarele de viteză și ATV-urile” spune autoarea. ”Viziunea mea asupra lumi este în schimbare permanentă. Văd lumea și societatea ca într-o evoluție continuă, fie ea spre bine fie spre rău, din păcate. Scriu pentru că îmi place ca gândurile și ideeile mele să fie împărtășite și pentru speranța că rândurile scrise de mine vor putea să ofere o oarecare schimbare în spre bine a societății noastre.” Alina Anastasia Banu are foarte multe planuri de viitor! ”Le doresc cititoriilor mei să fie liberi să cunoască și să vadă lumea și viața într-un mod în care poate nu au văzut-o până acum. Să își lase sentimentele să se transforme odată cu citirea cărții sale” Mai presus de toate autoarea le dorește cititorilor săi să fie dornici mereu la scrimbara în bine! La editura noastră Alina este prezentă cu lucrarea: ”Ce este viața? Explicația ei prin univers”.
Alina Anastasia Banu
Clara-Iuliana Pleșa
Clara s-a născut și a crescut până la vârsta de 15 ani într-un sat liniștit. Lăsând în spate familia și ulița pe care s-a jucat în copilărie, Clara s-a mutat în Sibiu-Hermannstadt, orașul visurilor sale. În prezent studieză la Liceul Teoretic „Constantin Noica” din Sibiu. În viitor își dorește să devină judecător. Pasiunea ei cea mai mare este teatrul. ”Urcând pe scenă, în lumina reflectoarelor, așteptând cu emoție ropotele de aplauze și interpretând felurite personaje…așa mă simt cu adevărat EU” ne spune Clara. ”Scriu de când eram micuță, așternându-mi pe foaie temerile, emoțiile și gândurile din realitate, creând astfel un univers literar prin care cititorul să își desfete pofta de frumos” – ne mai transmite scriitoarea. De curând cochetează și cu poezia. ”Deși această lume se află în continuă schimbare eu mă bucur de lucrurile mici și iubesc enorm viața, cu toate suișurile și coborâșurile sale” ne transmite Clara-Iuliana Pleșa cu multă profunzime. La editura noastră Clara este prezentă cu lucrarea: ”La un pas distanță”
Maria s-a născut în Sibiu – Capitala Culturală Europeană – o regiune metropolitană pe care o cunoaște și o iubește foarte mult. Adoră literatura și istoria și mai ales să comunice, să stea la povești cu prietenii ei, cu o cană de cafea lângă ea și muzică bună. ”Am început să scriu din necesitatea de a-mi exprima opiniile legate de lumea din jurul meu. Aș vrea să urmez facultatea de litere dar, până atunci – îmi trăiesc viața și îmi construiesc cât mai mult amintiri” – spune Maria Karina. Autoarea speră ca toți cititorii să descopere cât mai multe opere care să îi ajute să se dezvolte pe toate planurile și să poată evada din realitatea nu totdeauna plăcută, în alte lumi mult mai bune! Cartea de debut o dăruiește prietenilor și familiei care au susținut-o tot timpul, și mai ales profesoarei de limba și literatura română, care crede mereu în ea. În prezent Karina studiază la Universitatea „Lucian Blaga” – Facultatea de Istorie si Patrimoniu „Nicolae Lupu” – Sibiu. La editura noastră Maria Karina Comșa este prezentă cu lucrarea: ”Fecioarele pădurii”.
Maria Karina Comșa
Denisa Maria Muntean
Denisa Maria Muntean s-a născut în Spania, în Alcalá de Henares, orașul natal al romancierului Miguel de Cervantes. ”În acest spațiu cu o mare importanță culturală și istorică, am înclinat spre arta dansului flamenco” – ne mărturisește Denisa, într-o frază care ne transmite un mesaj complet, o trimitere către fascinația dansului iberic. ”Am studiat la un colegiu bilingv, unde am avut ocazia de a învăța și excela în domeniul limbilor străine.” – me mai spune scriitoarea. ”Din dorința de a învăța limba română, am dezvoltat o pasiune pentru lectură și scris” – ne spune Denisa și noi o felicităm pentru acest exercițiu formidabil. În prezent autoarea studiază la Colegiul Național Octavian Goga din Sibiu. În viitor își dorește să devină profesoară. ”Cum spunea și scriitorul italian Giovanni Ruffini; – Profesorul este ca o lumânare care îi luminează pe alții, consumându-se pe sine” – cuvinte frumoase Denisa și un citat foarte potrivit și plin de înțelesuri! ”Sunt o fire curioasă și dornică de a învăța și stăpâni lucruri noi. Indiferent unde mă va duce destinul, voi ști că am ajuns în locul potrivit” – ne mai spune scriitoarea care este prezentă la editura noastră cu lucrarea intitulată: ”22 iunie”.
Alexandru Cristian se consideră un un spirit ce și-a găsit liniștea în muzică, pasiuni și poezii, cât și în persoane de neînlocuit. ”Iubesc să fac sport, să simt cât mai multe senzații, să descopăr muzica și să mă descopăr pe mine” – spune Alexandru. ”Și să mă distrez, desigur :)” – mai completează cu umor!. ”Societatea o văd în nuanțe de gri, cu unele picături de roșu și curcubeu. Tot ceea ce plănuiesc pentru viitor este să evoluez. Le doresc cititorilor mei o lectură cât mai plăcută și mai incitantă!” ”Dedic această carte mamei mele și tuturor persoanelor care m-au făcut să simt că trăiesc. La fel cum mă exprim și pictez cu aceste cuvinte, așa și trăiesc în adâncul inimii mele. Sper să pot aduce zâmbete pe buze :)”, ne mai spune Alexandru. La editura noastră autorul este prezent cu unn volum de poezii intitulat: ”Matricea unui destin”.
Alexandru Cristian Dobre
Adina Mihaela Ștefan
Scriitoarea Adina Mihaela Ștefan s-a născut în Bucureşti şi este mămica ”unei fetițe vesele şi pline de energie”. A absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti, iar în viața de zi cu zi își desfăşoară activitatea în domeniul bancar. ”Iubesc natura şi culorile ei, iubesc copiii şi alături de fetița mea trăiesc o a doua copilărie: alergăm prin ploaie sau pe nisipul fierbinte într-o zi călduroasă de vară, construim oameni de zăpadă sau ne întrecem la săniuș, căutam curcubeul după furtună, admirăm cerul înstelat noaptea sau ne lăsăm fascinate de concertul greierilor sau al broscuțelor care se bălăcesc vesele în cine ştie ce lac cu apa de smarald” – de transmite Adina. ”Îmi place să citesc şi chiar şi acum, după atâția ani de la prima lectură cartea mea favorită rămâne La Medeleni, operă a romancierului și avocatului interbelic Ionel Teodoreanu” – ne mărturisește scriitoarea Adina Mihaela Ștefan. ”Sunt pasionată de fotografie şi îmi place să cred că reușesc mereu să surprind oameni şi emoții în fotografiile realizate” – ne relatează cu multă sinceritate Adina. La editura ”Hermann”, scriitoarea Adina Mihaela Ștefan este prezentă cu lucrarea ”Aventurile Violetei”.
Scriitoarea Diana Pașcalău s-a născut într-un colț de rai lângă Mediaș. ”Am avut o copilărie frumoasă în satul Nemșa, unde au luat naștere cele mai frumoase amintiri pe care le-am adunat până în prezent. După ce am terminat clasa a -VIII-a, m-am mutat în Sibiu. Am lăsat în urmă un mic paradis, cu peisaje parcă pictate de mâna unui pictor priceput și am pornit la drum cu un bagaj de aspirații înalte. Îmi place mult să citesc, să scriu și să îmi petrec timpul în natură. Lumea în care trăiesc o văd ca pe un mare mister. În ceea ce privește societatea, aceasta poate fi uneori un adevărat pat al lui Procust, dar niciodată nu m-am lăsat influențată de părerile altora. Cred că societatea ar fi mult mai frumoasă dacă oamenii nu ar mai încerca să pară ceea ce nu sunt și să se schimbe pentru a îndeplini standardele societății. Consider că cea mai puternică unealtă împotriva realității, care uneori nu este așa cum ne dorim, este imaginația noastră. Eu îmi folosesc imaginația pentru a presăra pe hârtie gânduri, idei, sentimente. Pentru mine, scrisul este antidotul care vindecă rănile lăsate de viață. Îmi doresc ca povestea pe care am scris-o să ofere cititorilor o altă viziune asupra realității și să îi motiveze să lupte pentru ceea ce își doresc” Scriitoarea este prezentă la editura sibiană cu lucrarea: ”Experiențele definitorii” – o felicităm, o admirăm și suntem convinși că în viitor Diana o să revină și cu alte lucrări, reușind să descopere consacrarea ca scriitoare.
Diana Pașcalău
Andreea Natalia Radu
Andreea Natalia s-a născut în Râmnicu Vâlcea, însă locuiește și studiază în Sibiu. Câteva dintre pasiunile sale sunt fotografia, gătitul și muzica. ”Când practic aceste activități mă simt foarte relaxată”. Și cu adevărat câtă artă există în toate aceste activități pe care Andreea le iubește într-un mod atât de profund! Prin această carte autoarea a împărtășit câteva din gândurile unei adolescente încrezătoare în propriile abilități. Andreea sper ca prin această lucrare, mulți tineri să se inspire și să lupte pentru ca visele lor să devină realitate! În cartea ei, protagonista aflată la început de drum, întâmpină tot felul de obstacole – însă nu se lasă doborâtă. Ea luptă pentru ca visul de a ajunge învățătoare să devină realitate. La editura noastră Andreea Natalia Radu este prezentă cu lucrarea de debut: ”Tot ce trebuie să știi despre Viața de Adolescent”.
Scriitoarea Alina Necula s-a născut în Lupeni – regiunea Hunedoara. Căsătorită și mămică fericită, de-a lungul anilor Alina a activat în mai multe domenii diverse, fiind mereu curioasă să experimenteze lucruri noi, însă niciodată nu a renunțat la pasiunea ei constantă pentru cărţi. După mai mult de un deceniu petrecut în capitala Italiei – Roma, Alina s-a retras în țara pe care o iubește foarte mult – România. Astăzi, o găsim mai visătoare si foarte dornică să îşi îndeplinească idealurile. ”Deşi viaţa te pune la încercări zilnice, răbdarea si optimismul trebuie să facă parte din viaţa ta ca un talisman norocos. Important este să consideri fiecare eşec întotdeauna ca o noua şansă spre alte reuşite” – ne spune scriitoarea. ”Doresc ca emoţiile puse pe hârtie să ajungă în inima voastră ca o adiere fină a acestei lumi infinite numită imaginaţie” – ne mai transmite cu multă profunzime scriitoarea. La editura noastră Alina Necula este prezentă cu romanul ”Raiul din iadul meu”.
Alina Necula
Nicolae Florentin Petrișor
Nicolae – Florentin Petrișor este un scriitor deosebit de inventiv, scrupulos și pregătit să-şi ridice ficţiunea pe cele mai înalte culmi artistice, dozând-o într-o manieră exemplară, creându-i toate condiţiile necesare performării liniştite şi eficiente. Bogată fiind, galeria personajelor se remarcă prin varietate.De o fineţe remarcabilă, perspectiva narativă excelează prin acurateţe, disciplină, consecvenţă, proporţionalitate. Dând dovadă de responsabilitate sporită, autorul îşi asumă omniscienţa, dar nu se prevalează de ea într-un mod abuziv, ci îi slăbeşte deseori frâul cu intenţia de a-i conferi reprezentării propriu-zise o puternică notă de supleţe şi plasticitate. Ca atare, el unul se plasează într-o opoziţie onorabilă, nu-şi tiranizează niciodată personajele, le îngăduie (uneori) să se exprime liber, să ia iniţiativa, le călăuzeşte discret prin viaţă, le permite să se desfăşoare leger, ca şi cum ar fi independente de voinţa sa. Perspectivându-şi ceremonios naraţiunea, romancierul iscusit are grijă să nu-i lipsească deschiderea adecvată, o face cât mai transparentă cu putinţă, alunecă dezinvolt dintr-un plan narativ în altul, interpretează cu subtilitate orice dat elementar. La editura noastră scriitorul Nicolae – Florentin Petrișor este prezent cu romanul ”Păsările”.
Scriitoarea Katrina Grecu și-a adjudecat fără emoții Premiul I la ”Concursul de creație literară” organizat la Sibiu în aceast început de an. Autoarea s-a născut în municipiul Ploiești. Primii ani din viață i-a petrecut în România, apoi în Norvegia – împreună cu familia. ”Sunt pasionată de literatură, muzică, dans, teatru și teologie, lucruri complet diferite dar, care îmi aduc cea mai mare bucurie în suflet” ne spune Katrina. ”Consider că trăim într-o lume complicată, însă, dacă noi toți am face măcar un lucru bun pentru cel de lângă noi, în fiecare zi, totul ar fi altfel”. Formidabile cuvinte!. În calitate de scriitoare sunt la început de drum. ”Tocmai ce am descoperit această cale de exprimare a ideilor și gândurilor. Sper ca în viitor să reușesc să scriu mai mult și să fiu mai aproape de oameni” – ne mai spune Katrina. La editura ”Hermann” autoarea este prezentă cu lucrarea: ”Boboacă într-o lume nouă”Autoarea este prezentă la editura noastră cu două lucrări, un volum de poezie (debut) ” Poezii în dialog discret“, şi un roman (debut) “Melina“.
Katrina Grecu
Geanina Petre
Scriitoarea Geanina Petre locuiește în București. ”Acum vreo câțiva ani, vine un drogat la mine și zice cu o satisfacție pe care îmi e greu să ți-o descriu, cică: < – Sorme’, o să vezi, a venit garda azi dimineaţă în ghetou și îmi zice mie unu: – Băă, ia hai până sus la garsonieră la vără’ tu. Ăștia voiau să dea peste el cu droguri, că îl filau demult pe nebunul meu. Și voiau să bat eu la ușă, să vadă dacă e acasă. Da io mai haladit, i-am zis pe țigănește să nu deschidă ușa că e garda!” > Când i-am văzut zâmbetul plin de entuziasm, în timp ce îmi povestea, mi-a venit în cap un citat: ”Umorul este o forță, nimic nu unește oamenii mai bine ca râsul!” Așa a zis nenicu Lev Tolstoi. Nu am crescut cu Nichita Stănescu sau Ioan Slavici, de fapt până pe la 8-9 ani credeam că Nichita e femeie. Copilăria mi-am petrecut-o pe străzile din Ferentari, acolo m-am născut. Crescând printre ciorditori și prostituate am înțeles repede că nu vreau să ajung în niciuna dintre categoriile menționate și am început să privesc dincolo de acel tablou. Ba, chiar mai mult, am reușit să și ies din el. Nu cred că a pariat nimeni pe mine vreodată, dar am citit o chestie deșteaptă: ”Distanța dintre vis și realitate se numește ACȚIUNE!” Și de atunci, acţionez!” Scriitoarea este prezentă la editura noastră cu lucrarea redactată în genul tragicomediei și intitulată: ”Amintiri din Ferentari”.Autorul este prezent la editura noastră cu un volum de debut: “Emoţiile unui fotbalist“.
”M-am născut într-o regiune unde acum 100 de ani, o singură limbă vorbită însemna doar un val într-o mare pe timp de furtună. Astfel, m-am adaptat și am adoptat o sintagmă prin care eu și gândurile ne putem înțelege, contrazice și căuta, în acestă întindere cristalină, noi provocări și parteneri de drum. Malul meu care mă conduce spre mare, se numește Sibiu. Mi-a fost sprijin. Mi-a fost inspirație, căci din el am construit primul castel de nisip. Am crescut împreună, am învățat, am râs, am plâns, dar cel mai important! Am creeat împreună. Dacă Sibiul îmi e plaja, familia îmi este copacul ce îmi oferă umbră, liniște, protecție și culoare! Îmi place să scriu, să transmit emoții doar prin câteva semne, să pot vorbi cu tine fară să te jignesc, să pot spune fară să întreb! Îmi doresc să mâzgălesc foi cu povești și să le atribui unor personaje ca mai apoi să dau vina pe destin; să greșesc dar să nu rănesc pe nimeni. Îmi doresc să continui să visez” – ne spune Tania.Scriitoarea este prezentă la editura ”Hermann” cu nuvela intitulată ”Reflexia umbrei”. Felicitări Tania!
Tania Tămaș
Andrei Toma
Scriitorul Andrei Marian Toma s-a născut în Sibiu și ”încă locuiesc aici” – spune Andrei, cu optimism. ”Iubesc acest oraș și îl consider unul din cele mai frumoase din lume”. Cuvine adevărate, pline de profunzime! ”Societatea în care mă exist este una în schimbare, o schimbare spre bine, deoarece oamenii încep să iubească mai mult decât să urască” – ne transmite Andrei, cu multă căldură sufletească. ”Ador să-mi imaginez povești. Povești care se nasc din întâmplări reale, dar modelate în așa fel încât să devină lumi noi. Aceste lumi le creez scriind. De aproape cinci ani fac acest lucru și mă bucur că în sfârșit am câștigat ceva publicând prima carte” – ne mărturisește scriitorul Andrei Marian Toma. ”Plănuiesc ca în viitor să devin un scriitor și director de film, dar și cofetar și psiholog sau jurnalist și poate primar” – mesaj pe care autorul îl dăruiește cititorilor cu sinceritate. Doresc o afacere – publicarea cărților și producerea filmelor. Cred cu tărie că pot da naștere unui nou univers, în care fiecare cititor își poate găsi locul” – ne mai zice Andrei. La editură este prezent cu lucrarea: ”Cel mai important lucru este familia”.
Mărcuța-Elena Stoica s-a născut în Sibiu. ”De pe vremea când eram doar un ghemotoc, părinții obișnuiau să îmi citească în mod constant povești, inițiindu-mi cursul imaginației. Așa am intrat în contact pentru prima dată cu universuri nebănuite pe atunci, care mi-au alimentat viitoarea pasiune. Când am mai crescut, scrisul mi-a devenit scut fiind alternativa prin care reușesc să îmi expun într-un mod discret stările, gândurile și dorințele. Astfel tot ceea ce de multe ori, nu am avut curajul să transmit prin viu grai, am ales sa transpun pe foi. Farmecul societății în care trăim este dobândit prin caracterului versatil al acesteia. În ciuda tuturor greutăților întâmpinate, drumul fiecăruia dintre noi continuă. Deși, uneori haosul ne acaparează odată cu trecerea timpului, am căpătat convingerea că totalitatea experiențelor noastre cu bune și rele constituie un echilibru superior care ne formează necontenit” – ne transmite scriitoarea. La editura ”Hermann” Mărcuța-Elena este prezentă cu nuvela ”Dincolo de tine”. Felicitări Mărcuța!
Mărcuța Elena Stoica
Alexandra Stanciu
Alexandra Stanciu este din Vălenii de Munte, are treizeci și cinci de ani și iubește muzica, șofatul, gătitul și mai ales scrisul! Romanul său de debut relevă viața reală – suferințele unei fete ce a avut neșansa să se nască ”plină de ghinion”, o adolescentă ce a devenit adultă cu mult înainte de termen. În carte autoarea descrie copilăria grea a unei fete care mai apoi, devenită aproape adultă… ”dă piept cu iadul și simte teroarea și presiunea vieții pe propria piele” – ne transmite Alexandra. ”Lipsită de ajutor, fata caută cu disperare să iasă la suprafață din mocirla în care se găsește afundată, este singură în necunoscut și pare că viața ei se scurge picătură cu picătură”. ”Luptă în fiecare secundă și când aproape își pierde speranța și își imaginează că au sosit ultimele clipe din viață, cineva o aduce la suprafață!”. ”Viața pentru ea este o continuă încercare, dar nu renunță, știe ca Dumnezeu nu îi poate da mai mult decât poate duce!” – ne spune cu emoție Alexandra Stanciu. ”Romanul prezintă o realitate din care pot învăța toți părinții – faptul că mereu copii au dreptul să fie ascultați. Cartea este totodată adresată și tinerelor care prin naivitate ajung să facă greșeli ce le pot marca întreaga viață! Este o ,,poveste” captivantă și foarte emoționantă – care în mod cert va readuce o mare parte a domnișoarelor cu picioarele pe pământ!” – afirmă scriitoarea, care este prezentă la editura ”Hermann” din ”Capitala Culturală Europeană” cu romanul: ”Chin, iad și dragoste”.
Ion Lungu s-a născut în municipiul Iași în data de 19 februarie 1990. Născut să scrie, a început să înnegrească pagini de hârtie de la vârsta de la 11 ani cu poezii pentru copii. Curajul de a publica a venit în anul 2021, când a trimis la “Revista scriitorul” una dintre poeziile sale, iar aceasta a fost publicată cu succes. Odată cu această apariţie a venit și curajul de a publica prima carte “Ateu in iubire” care conține o parte din trăirile și sentimentele autorului. Solist vocal de muzică populară și un iubitor de artă și frumos a debutat în tinereţe culegând cu răbdare melodii vechi pe care le-a și interpretat de-a lungul timpului. Pasionat de medicină și sănătate, ceea ce continua să profeseze și în prezent, Ion Lungu s-a remarcat și pe scenă și în viaţa de zi cu zi prin simplitate și devotament față de oameni și frumos. Pasiunea pentru scris l-a urmărit toată viaţa: „E ca o boală de care nu mai poţi să scapi, însă o „boală bună”, spune autorul. Pe lângă iubirea de muzică, artă și frumos autorul iubeşte natura și liniştea în care câteodată se regăsește și se ascunde de oameni pentru a putea crea.
Ion Lungu
Lore Vre
Lore Vre locuiește în Sibiu. Aici a studiat Filologie – dublă specializare – limba și literatura română – limba și literatura franceză în cadrul Facultății de Litere și Arte a Universității „Lucian Blaga”. Nu s-a desprins de orașul natal decât o scurtă perioadă datorită unei burse Erasmus care i-a oferit oportunitatea de a studia Pedagogia și predarea limbii franceze ca limbă străină timp de patru luni la Haute Ecole du Namur. Cu un spirit analitic dezvoltat, cu o atenție spre detalii, și-a ales ca lucrarea de licență să fie un studiu despre traducere și interpretarea acesteia, iar cea de disertație un studiu critic asupra volumelor de proză scurtă ale lui Adrian Oțoiu. Iubind să lucreze cu copiii și ținând foarte mult ca lumea să se exprime frumos și să prezinte acele părți luminate în relațiile cu ceilalți, inspirată fiind de mai mulți profesori de-a lungul timpului, și-a dorit să ocupe un loc la catedră. A fost profesoară de limba și literatura română, ultimul post fiind la Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr”. În prezent este expert financiar-bancar. Printre autorii preferați se numără Cioran, Irvin Yalom, Eric-Emmanuel Schmitt. Dintre poeții români Eminescu și Bacovia. La editură este prezentă cu lucrarea Reechilibrare
Rafael Mandă s-a născut și a crescut în municipiul Craiova. Este absolvent al Colegiului Național „Frații Buzești” din orașul cu o istorie atât de bogată. ”Sunt un împătimit al motocicletelor și muzicii rock. Trupa mea preferată a fost, este și va rămâne ” – ne spune Rafael. Este medic dentist. În anul 2016 a absolvit Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie – Craiova, ”Pe fondul preocupărilor mele principale, găsesc uneori timp să pictez, să cânt la pian și să îmi aștern gândurile în scris.” – ne mărturisește scriitorul. ”Îmi place să scriu cu stiloul și să îmi exersez caligrafia. Sunt o avalanșă de antiteze și acest fapt îmi afectează cu siguranță creația literară. Mi-am trăit viața numai în extreme: plictisitorul medic dentist și efervescentul rocker metalist – petrecărețul din cluburi și tipul reflexiv din parcuri. Viața este prea scurtă ca s-o trăiești într-un singur fel!” ne transmite cu multă sinceritate scriitorul Rafael Mandă. La editura noastră autorul este prezent cu romanul de dragoste: ”Alexia tastează …”
Rafael Mandă
Medeea Maria Rusu
Scriitoarea Medeea Maria Rusu, încă de foarte mică a fost o mare devoratoare de lectură și tot timpul fascinată de cărţi, povești și teatru. Adeseori spune că în mintea ei călătorește alături de personaje și că trăieşte aventurile împreună cu ele chiar și după terminarea cărţii. Autoarea că vă invită cu multă bucurie să călătoriți alături de ea în lumea imaginaţiei. ”Una dintre marile mele pasiuni este cititul, iar o altă mare pasiune este teatrul – aceste pasiuni inspirând-mă să îmi imaginez tot felul de scenarii pe care am inceput sa le aştern pe hârtie, și pe care doresc să le împărtăşesc cu voi” ne transmite cu multă căldură scriitoarea. La editura sibiană scriitoarea Medeea Maria Rusu este rpezentă cu lucrarea: ”Un vis dulce acrișor”. O felicităm și îi dorim mult succes în continuare în minunata lume a scrisului.
Scriitorul Daniel Cautnic s-a născut și locuiește în Sibiu. Din copilărie a fost pasionat de artă, literatură și nu numai. După ce a participat la diverse competiții cu lucrările sale și a început să scrie poezii, s-a decis să înfăptuiască cel mai important proiect de până acum și anume; romanul Erzähl mir eine Geschichte über…. Ideea principală a cărții este viața adolescenților de astăzi cu toate tabuurile atribuite acesteia: traume, drame, relații ruinate de diverși factori, etc. Totodată, se regăsesc diferite pasiuni, care îl reprezintă pe autor, cum ar fi astronomia, natura înconjurătoare și psihologia umană.
Der Schriftsteller Daniel Cautnic wurde in Hermannstadt geboren, wo er auch heutzutage lebt. Seine Kindheit war von Kunst, Literatur und mehreren Bereichen geprägt. Nachdem er an unterschiedlichen Wettbewerben mit seinen Werken teilgenommen hatte und begonnen hatte, Gedichte zu schreiben, entschied er sich sein wichtigstes Projekt zu verwirklichen: den Roman Erzähl mir eine Geschichte über…. Das Hauptthema des Buches ist das Leben der heutigen Jugendlichen mit all den Tabus, die ihm zugeschrieben werden: Traumas, Dramen, durch verschiedene Faktoren ruinierte Beziehungen usw. Gleichzeitig gibt es verschiedene Leidenschaften, die den Autor vertreten, wie die Astronomie, die umgebende Natur und die menschliche Psychologie.
Daniel Cautnic
Magdalena Mocanu
Magdalena Mocanu este consilier juridic și iubește literatura din copilărie, când a descoperit înțelesul îndemnului „Deschide cartea ca să înveți ce au gândit alții, închide cartea ca să gândești tu însuți.” I-a plăcut să scrie dintotdeauna. Primele creații literare au ajuns la public în anul 2011, când compania ,”Dino Piccolino” a pus în scenă mai multe piese de teatru pentru copii – realizate de autoare cu mare dragoste pentru micii spectatori. Magdalena scrie povești pentru copiii de toate vârstele și, când muzica sufletului îi răscolește gândurile, scrie și poezii. Cel ce a ales să se exprime prin scris trebuie să o facă ori de câte ori simte că are ceva de spus, cu curaj, cu credință și, mai ales cu sinceritate față de cei cărora li se adresează. Cuvântul, asemeni unei făpturi magice, slujește doar celui cu gând curat, bucuros să dăruiască din preaplinul inimii sale. Autoarea este prezentă la editura ”Hermann” cu lucrarea: ”Povești simpatice”.
Scriitorul Bîrsan Ilie Alin s-a născut pe 15 noiembrie 1996, în Sibiu. Este pasionat de literatură și teologie. A absolvit Liceul „Carol I”, obținând rezultate deosebite la diferite concursuri și la olimpiadele naționale de religie pentru Liceele și Seminariile Teologice. A finalizat apoi studiile de licență în cadrul Facultății de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu. În timpul studiilor de licență a beneficiat de două burse Erasmus în Italia, la Mănănăstirile „San Giovanni Theristis” în 2018 și „Ss. Cosmo e Damiano” în 2019. A început cariera didactică în anul 2020, îndată după terminarea facultății. A colaborat împreună cu alte două cadre didactice la scrierea lucrării „Teste rezolvate pentru reușita la examenul de definitivare in invatamantul prescolar”. În prezent este profesor de religie și masterand al Facultății de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu, cu specializarea Teologie Sistematică.
Ilie Alin Bîrsan
Mihaela Carată
”Numele meu este Mihaela Carată. Sunt pasionată de scris, scrisul fiind o metodă de eliberare, de relaxare și de înțelegere de sine. Nu aș fi îndrăznit vreodată să public scrierile mele fără principala mea sursă de inspirație: cei doi băieți ai mei, pe care îi iubesc enorm și pe care îi cresc cu blândețe, lucru pe care îl promovez cât mai mult. Sunt pasionată să studiez psihologia copilului, tot ce ține de parenting modern și încerc astfel să fac lucrurile cât mai bine în ceea ce privește creșterea lor. De aceea, prin poeziile în care am pus mult suflet, promovez ideea de „parenting cu blândețe” și cel mai mult imi doresc ca fiecare copil să aibă parte de acest tip de educație, pentru a deveni un adult stăpân pe sine, pe alegerile și trăirile sale într-o viață în care va avea parte de multe suișuri și coborâșuri”.
Scriitorul și poetul Petre Istrate s-a născut la 21 aprilie 1944 în Abrud și a făcut școala generală în comuna Iclănzel, județul Mureș, unde a avut prilejul să întâlnească țărani luminați care i-au dat cărți și i-au insuflat gustul pentru citit. Este membru în Uniunea Scriitorilor din România. A lucrat de la 14 ani, pentru a putea urma liceul seral, întrucât fiind fiul unui condamnat politic ( tatăl, condamnat la 8 ani) în acele vremuri nu putea fi admis la învățământul de zi. Cu toate astea termină, cursurile Facultății de Chimie (1962-1967) a Universității Babeș-Bolyai, Cluj, iar din 1967-2007 funcționează ca profesor gr. I, pensionându-se de la Colegiul Gh. Șincai, Baia Mare. Pe linie profesională, având succese cu elevii (premii naționale și 3 internaționale) a primit numeroase distincții și i s-a conferit titlul ce Cetățean de Onoare al orașului Baia Mare. Fiind pasionat deopotrivă de literatură și șah, în anii din urmă a publicat mai multe volume de poezii și câteva romane, sub nume propriu sau pseudonim. Alte lucrări (de sertar) își așteaptă lumina tiparului, dar cum azi nu numai că nu câștigi bani din scris, dar trebuie să cheltui, vor apare probabil în măsura în care îi va permite pensia de profesor. Sunt cuvintele sincere ale unei personalități, pe care editura sibiană are bucuria să o găszuiască acordându-i onoarea cuvenită.
Prof. Istrate Petru-Vasile
Emil Lupșe
Poetul Emil Lupșe s-a nascut in data de 14 Martie 1959 intr-o familie modestă – fiind 6 frati – dintre care 4 fete si 2 baieti. ”Eu eram al 3-lea in familie” ne transmite Emil Lupșe. Locul nasterii poetului este comuna Firiza din regiunea.Baia Mare, județul Maramures. ”De mic copil, mă atragea literatura și în special poezia. Imi plăcea istoria, geografia, filozofia. După un timp am descoperit Biblia! Era minunată! Îmi placea Cuvintul Domnului, rugaciunea, predicile și cântarile!” Ca studii autorul a terminat 8 clase și apoi liceul urmând apoi să evolueze excepțional ca autodidact. Poetul Emil Lupșe s-a căsătorit la vârsta de 25 ani. ”După casatorie, împreună cu soția mea Camelia au rezultat trei copii: Marius David, Cristina Doina și Emilia Estera. În anul 2000 am plecat cu familia în Italia, și ne-am stabilit la Roma” – ne transmite cu mândrie autorul. La editura ”Hermann” poetul este prezent cu volumul de poezii intitulat ,Perle și mărgăritare pentru viața veșnică!
Scriitoarea Rodica Mătuşa este medic primar infecționist, doctor în științe medicale, pionier în tratarea și îngrijirea copiilor cu infecție HIV/SIDA din județul Constanța, implicată în problematica SIDA de peste 30 de ani. Este coordonatorul medical al ”Fundaţiei Baylor Marea Neagră”. A primit numeroase premii si distincții pentru activitatea dumneaei, dintre care amintim ”Distincția de Erou în Medicină” oferită de ”Organizația Mondială a Profesioniștilor în SIDA”. Doamna doctor Rodica Mătușa este printre medicii infecționiști din Constanta care, prin munca şi prin devotamentul lor, au salvat foarte multe vieţi. https://www.youtube.com/watch?v=QilQ2M4df44 „Când am avut primele cazuri de copiii infectați cu HIV toată lumea zicea că nu se poate face nimic, dar până la urmă a trebuit să găsesc soluţii. Am încercat totul pentru a progresa, pentru a face un lucru bun şi pentru a ieşi din situaţia de criză. Pentru asta am luptat şi acesta a fost, poate, drumul meu”, ne transmite scriitoarea. Doamna doctor Rodica Mătuşa a transmis mesajul speranţei, perseverenței şi al excelenței în medicină. Împreună cu dr. Mark Kline de la ”Baylor College of Medicine” şi ”Texas Children`s Hospital” a contribuit la deschiderea în Constanţa a primului ”Centru Baylor” din lume – destinat persoanele infectate cu HIV. La editura ”Hermann” scriitoarea este prezentă cu lucrarea: ”GEMENELE JAPONEZE” alcătuită din două părți, respectiv: ”Jurnalul unui bătrân medic” și ”Gemenele japoneze”.
Rodica Mătușa
Doctor în științe medicale
Ștefan Malbert
La Ștefan Malbert pasiunea pentru scris a fost descoperită către de învățătoarea lui. ”În clasa a IV-a, când aveam ca temă o povestire scurtă, fără să știu cum trebuie să încep și să continui, mi-am lăsat imaginația să zburde și am început să scriu prima mea povestire care a fost îndrăgită, atât de învățătoare, cât și de colegi” – ne transmite Ștefan. ”O vreme nu am mai fost atras de scris și am lăsat să se așterne praful peste idei, concentrându-mă în alte direcții specifice vârstei. Mai târziu, prin clasa a IX-a, am început să mă gândesc la diferite joburi pentru viitor. Am avut multe idei, însă niciuna nu m-a atras atât de mult cum a făcut-o cinematografia și scrisul. Astfel, într-o seară când sentimentele rănite de o fată pe care o iubeam și suferința produsă de pierderea unei persoane dragi, am găsit un veritabil refugiu în scris – luând naștere prima poveste care adună sentimentele complexe pe care le simțeam atunci”, – ne mai spune scriitorul cu multă sinceritate. ”Visul meu este să scriu povești pe care să le ecranizez, inspirând lumea. Îmi doresc ca cititorii mei să găsească un mod de a se relaxa lăsându-și imaginația liberă în timp ce vor parcurge poveștile mele. La editura ”Hermann” scriitorul Ștefan Malbert este prezent cu lucrarea: ”Veninul trecutului”. Îl felicităm!
Scriitoarea Rania Derweesh, este cofondatoarea revistei Daily Dose of Millennial. ”Odată cu această pandemie, întrerupându-mi activitățile cotidiene, am observat lipsa informării tinerilor cu privire la contemporaneitate și probleme care ne afectează mai mult decât tindem să credem” ne mărturisește autoarea. ”În acest sens, mi-am dorit să încurajez tinerii să reprezinte imaginea celor care conștientizează actualitatea și fac tot posibilul pentru a o schimba în mai bine”, mai spune Rania. Daily Dose of Millennial este doar unul dintre proiectele pe care le-am inițiat, dar este fără îndoială cel mai însemnat. Prin intermediul acestui proiect, am reușit să-mi transpun pasiunea pentru politică, istorie, filozofie și economie într-o formă artistică ce unește tinerii. Deși la început eram doar două persoane, în prezent revista unește tineri din întreaga țară!
Rania Derweesh
Daria Primăvăruș
Daria Primăvăruș este scriitor și cofondatoare și redactor în cadrul Revistei DDM. ”Am dorit să contribui la crearea acestei reviste deoarece îmi doresc o generație de tineri mai informată cu privire la problemele actualității, dar și datorită interesului meu pentru istorie, relații internaționale și filozofie” ne spune autoarea. ”De-a lungul timpului am fost implicată în numeroase proiecte, însă acesta reprezintă nu doar un prilej de a colabora cu o echipă minunată, cât și o oprtunitate de a mă dezvolta ca persoană și în plus o posibilitate de a transmite altor tineri mesaje de emancipare, prin intermediul pasiunilor mele”
Scriitoarea Aytana Anghel, ocupă funcția de coordonator şi redactor în cadrul Revistei Daily Dose of Millennial. ”Sunt o persoană extrovertită, ambițioasă şi deosebit de implicată in proiecte şi activități diverse, aşa că atunci când s-a ivit oportunitatea de a îmbina pasiunea mea pentru istorie şi politică cu cea pentru scris, am profitat pe deplin de ea” ne spune cu multă sinceritate Aytana.”Pe lângă acestea, hobby urile mele sunt pictura, dezbaterile academice şi cititul”.
Aytana Anghel
Diana Sîrbu
Diana Sîrbu este scriitor, coordonator si redactor. ”Întotdeauna mi-a plăcut să învăț despre istorie și despre probleme care țin de actualitate, iar acest fapt, alături de pasiunea mea pentru scris, m-a motivat să mă implic în această revistă, pe care o consider o oportunitate extraordinară pentru mine” ne mărturisește Diana. ”Sunt o persoană foarte activă, determinată, și încerc să îmi fructific timpul liber prin diverse activități și proiecte. Pe lângă scris, printre hobby-urile mele se regăsesc cititul, voluntariatul și dezbaterile academice”.
Scriitoarea Irina Radu face parte din echipa revistei DDM, având poziția de redactor. Este pasionată de scris și dintotdeauna a dorit să afle cât mai multe detalii despre subiecte interesante de istorie, cultură, filozofie și multe altele, ”Această revistă mi-a oferit oportunitatea de a aduce în atenția mai multor persoane subiecte interesante” ne spune Irina. ”Sunt o persoană extrovertită, hotarată și mereu în cautare de experiențe noi. În timpul liber îmi place să citesc, în special cărți fantasy, iar pe viitor aș vrea să urmez Facultatea de Drept.
Irina Radu
Alexandra Busuioc
Scriittoarea Busuioc Alexandra este redactor în cadrul revistei Daily Dose of Millennial. ”Mă pasionează filosofia, politica, lingvistica și literatura. Sunt mereu în căutare de ceva nou și adun pasiuni precum unii oamenii colecționează timbre – cânt la pian, citesc, desenez și scrisul creativ e modul prin care îmi las amprenta” – ne transmite cu multă pasiune scriitoarea Alexandra Busuioc. ”Am simțit mereu nevoia de a intra în contact cu tineri care, la fel ca mine, sunt pasionați de actualitate și vor să promoveze mai departe implicarea în schimbare”.
Scriitoarea Daria Darmar, este redactor la revista Daily Dose of Millennial, mare fan jazz, teatru si literatura. Motivul pentru care m-am alaturat acestei echipe a fost faptul ca este formata dintr-un grup de tineri care a reusit sa întrunească conceptul “spread the awareness” in domenii precum istorie, politica, economie, subiecte de care multi tineri fug in ziua de astazi.
Daria Darmar
Ana-Maria Ciolac
Scriitoarea Ana-maria Ciolac face parte din echipa de redactori a revistei DDM. ”Sunt pasionată de scris de când mă știu, făcând parte și din departamentul Literar & Research din cadrul mișcării naționale pentru mediu Planet Z România. Științele mele preferate sunt biologia, istoria și limbile străine. În timpul liber, citesc cărți Young Adult, scriu povești fantasy și învăț limba japoneză. Spor la citit! – ne transmite cu multă pasiune autoarea.
Scriitorul Ștefan Alexandru Brădianu este redactor al revistei Daily Dose of Millennial. ”Ador istoria, filosofia, politica și diplomația. Întotdeauna mi-am dorit să pot să îmi împărtășesc opiniile și cunoștițntele unui grup de oameni cu aceleași pasiuni și plănuiesc să fac acest lucru în cadrul acestei reviste. Pe lângă acestea, sunt pasionat de cinematografie, de matematică și citit. Îmi plac filmele thriller dramele și documentare, filmul meu favorit fiind “The Prestige”, iar cartea mea preferată este “The Vanquished” de Robert Gerwarth. Mereu m-a intrigat necunoscutul și, în special, experientele noi, și am o sete puternică pentru cunoaștere” – ne mărturisește cu multă profunzime Ștefan.
Ștefan Alexandru Brădianu
Melisa Șandor
Melisa Șandor s-a născut în Sibiu. A urmat cursurile unui colegiu cu profil filologic în Avrig – un loc minunat, amplasat într-un adevărat parc natural în care relieful se ridică și coboară de la 350 la 2500 de metri, așezare atestată documentar de la anul 1364, cunoscută și prin ”Palatul de vară Brukenthal” – construit în stil baroc, ca reședință de vară a baronului Samuel von Brukenthal, guvernatorul Transilvaniei. ”Am început să-mi exprim sentimentele scriind poezii. Apoi am transpus imaginația și gândurile pe hârtie sub forma povestirilor” – ne spune autoarea. ”Am crescut admirând și iubind arta lui Eminescu, citind cărți cu povești reale sau imaginare” ”La început scriam pentru mine, însă acum îmi doresc să trec împreună cu cititorii mei prin aceeași călătorie pe care eu o fac de ani buni și tot nu mă mai opresc” – menționează cu multă căldură scriitoarea. ”Înainte scrisul era o ocupație pentru timpul liber. Acum mi-am împlinit visul de a îmbogăți sufletele oamenilor cu povestea mea – în lucrările mele existând mereu și un sâmbure de adevăr” La editura ”Hermann” din Sibiu, autoarea este prezentă cu nuvela: ” Ce-i greșit în a te îndrăgosti de un păcat?”.
Scriitoarea Daciana Olteanu provine din Cluj-Napoca. Este inginer și psiholog (Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației UBB Cluj Napoca). Este membru colaborator al ”Asociației Creierului” din Iași, specialist ”Terapia ABA” în cadrul ”Centrului de Autism Transilvania” și colaborator al ”Autism Resourse Center” – Ile de France. Este specialist comunicare și dezvoltare personală al ”Academiei Britanice de afaceri și comunicare” și psiholog generalist. A participat la numeroase conferințe naționale și internaționale. A primit titlu de membru onorific al evenimentului ”Creierul – un Univers într-o nucă” și ”Evoluția Creierului” evenimente desfășurate la ”Palatul Culturii din Iași” în anul 2018. ”Cred că fundația fiecăruia dintre noi este autocunoașterea – pentru că este presărată cu emoții, cu iubire, încredere și respect de sine – multă toleranța și răbdare – foarte necesare în călătoria către tine. ”În fiecare lucru pe care îl facem există dragoste, tandrețe, bunătate”. ”Iubirea este sentimentul care ne întregește, care unește suflete” – sunt cuvinte minunate oferite cititorilor cu o imensă dragoste. La editura ”Hermann” autoarea este prezentă cu trei lucrări: ”Când iubirea doare” – o carte autobiografică, ”Drumuri spre destin” și în colecția ”spiritualitate” cartea ”Alergând printre stele”. O felicităm!
Daciana Olteanu
Adina-Lucia Man
Scriitoarea Adina-Lucia Man a fost la început atrasӑ de artă și literatură, apoi de geografie, îmbrățișate spontan cu o adevărată predispoziție geneticӑ. În faza medie a vieţii, revine la pasiunea iniṭialӑ, care o dominӑ, respectiv scrisul – pentru cei de vârstă micӑ şi nu numai. Adina-Lucia Man s-a născut în anul 1968, în localitatea Nușfalău, judeţul Sălaj, absolvind Liceul “Simion Bărnuțiu” din oraşul Șimleu Silvaniei, profilul filologie-istorie. În anul 1997 obţine licența în Geografie, la Universitatea Bucureşti, după care activează fӑrӑ întrerupere ca profesor titular la Şcoala Gimnazialӑ Roșia, Structura Daia, judeţul Sibiu. ”Am cochetat de când mӑ ştiu cu adâncimile cuvintelor, cu râsul culorilor calde, cu grația sunetelor vesele, iubind parfumul vieţii, ce zboară liber. Şi cum fiecare om e dator sӑ lase ceva în urmӑ, eu vӑ dăruiesc câţiva stropi de copilărie visătoare – poveştile mele, “Poveştile lui Iți”.
Scriitorul Mihai Zota provine dintr-o minunată zonă a țării, de pe malul stâng al Siretului, unde există un sit ce cuprinde o necropolă daco-romană din secolele al II-lea–al III-lea e.n. și în plus un complex muzeal și o grădină botanică – rod al muncii renumitului profesor de biologie Paul Țarălungă. ”Îmi place să cred că m-am născut în anul 2022 – atunci când am început să scriu, constrâns de gândul morții. Trăind sub zodia ratării, a neputinței, a uitării, încerc să conștientizez condiția de om, să găsesc un model general propriului destin. Văd scrisul ca pe o luptă, cu multe drame, trădări, eroi, pierderi. Dar cu puțini câștigători!” – ne transmite Mihai. ”În societatea noastră, lipsa timpului nu prea dă voie gândirii. A scrie înseamnă a fi condamnat, legat cu lanțurile neîmplinirii. E o nebunie să scrii. Însă o nebunie care ascunde o anumită frumusețe, dezvăluită de lumina adevărului. Căci poate asta urmărește și firul gândirii: aflarea adevărului eliberator.” – mărturisește Mihai Zota, cu multă profunzime.
Mihai Zota
Cristina Tătaru
Scriitoarea Cristina Tătaru s-a născut în Satu Mare și a absolvit studiile liceale în cadrul Colegiului “Ioan Slavici” – profilul Studii Sociale. A rămas mereu profund atașată de orașul natal, descoperind în timp multe valori ascunse, în timp ce altele încă așteaptă să fie dezvăluite. ”Prima carte care mi-a deschis ochii spre cultură și lectură, undeva în jurul vârstei de 13 ani – a fost nuvela “Jane Eyre” a romancierei și poetei Charlotte Brontë” – ne transmite Cristina. ”Ulterior, scriitori precum Stephenie Meyer sau Dan Brown mi-au deschis universul spre literatură, influențând pornirea spre redactarea primului meu roman ce poartă titlul ”Lumina de pe cer”. ”Romanul a ajuns la maturitate și îmi doresc ca prin intermediul lui – tradiții locale și personaje mistice pe care bunicii le mai invocă în povești, precum și locuri de basm – să fie aduse într-un mod plăcut mai aproape de zilele noastre” – transmite scriitoarea cititorilor, cu multă sinceritate. Fragmente din roman au fost publicate și în revista liceului. Cristina, unul dintre fondatori ”Clubului de film al Colegiului “Ioan Slavici” – găsește timp și resurse pentru a transpune personalități care o impresionează și cărora le oferă locuri speciale în romanul său. O felicităm!
Iuliana Șandru este pasionată de artele frumoase urmând cursuri de pian, desen și teatru. A absolvit Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Călărași – profilul filologie bilingv engleză – ca șefă de promoție Este licențiată în domeniul studiilor culturale – Facultatea de Litere, Universitatea București și deține un master interdisciplinar în Istoria artei și filosofia culturii – obținut în cadrul Facultății de Istorie și Filosofie – UB. În timpul facultății a făcut parte din grupul editorial ”Curtea Veche Publishing” realizând recenzii și articole pentru blogul editurii. A fost voluntar la Muzeului Național de Istorie a României – ocupându-se de educația muzeală și ghidaje de muzeu. În prezent susține cursuri gimnaziale și liceale pe tema Bullying-ului, ca parte a proiectului „Școli fără bullying” – demarat de fundația ”Salvați Copiii”. A debutat în anul 2022 de ziua internațională a poeziei, cu volumul „Rătăciri” apărut la Editura Etnous din Brașov. În anul doi de facultate întrebată ce carieră dorește să urmeze, Iuliana nu a stat pe gânduri și a răspuns că își dorește să devină scriitoare. ”Întotdeauna, am căutat modalități prin care să mă exprim, considerând scrisul atât o pasiune, cât și un refugiu. Îmi doresc să împărtășesc și celorlalți din trăirile și experiențele mele”. ”Asemeni oricărui artist, când scriu simt că sunt una cu lucrarea mea, că fac parte din ea și ea face parte din mine. Scrisul reprezintă mijlocul prin care mă mențin ancorată în lumea aceasta, este modul meu de-a simți că trăiesc cu adevărat”. ”Din iubirea față de lectură, artele frumoase și artă, în sine, a luat naștere pasiunea mea pentru scris. Îmi îmbrățișez sentimentele de fiecare dată când scriu și îmi dau voie să fiu deschisă, plină de emoție, de viață, iar cu fiecare personaj pe care îl creez, îmi dau voie să trăiesc, să simt și să iubesc” – ne transmite Iuliana. La editura noastră scriitoarea Iuliana Șandru este prezentă cu romanul de dragoste intitulat: „Umbra Trecutului”.
Iuliana Șandru
Petrică Barna
Scriitorul Petrică Barna s-a născut în anul 1963 pe data de 12 iunie, în unul dintre cele mai frumoase orașe din țară – Brașov. Copil cuminte fiind, am absolvit școala generală și apoi liceul din cartierul muncitoresc dezvoltat în jurul fabricii de tractoare hotărât fiind să urmez tradiția familiei. Am absolvit cursurile Universității din oraș, cu specializarea Tehnologia Construcțiilor de Mașini. După anul 1990, mi-am îndeplinit unul dintre visuri, absolvind Facultatea de Drept din cadrul Fundației Europene Drăgan. Am “fabricat” tractoare până în anul 2000, când m-am hotărât să îmi iau viața în mâini și să devin antreprenor. Am fost pe rând, muncitor, inginer, antreprenor, dar totdeauna am avut convingerea că am ceva de spus. ”Viața asemeni unei fukurama”, dezvăluie viața aventuroasă a unei fete, plecate dintr-un mic oraș băcăuan cu dorința de a-și face o carieră. Va deveni însă o carieristă, o femeie fără simțăminte, capabilă să calce totul în picioare pentru a-și atinge scopul. Viața ei se va desfășura urmând mereu același “desen”, dar la fel ca în cazul păpușilor fukurama, pe măsură ce ambițiile cresc, “pereții” se subțiază. Și-a îndeplinit visul, dar a pierdut tot. A pierdut copil, familie, prieteni, sănătate, dar a dobândit o casă, o mașină luxoasă și singurătate, foarte multă singurătate. După ce veți fi citit cartea, o să spuneți la fel ca mine:“Nu e trist să ai bani. Trist e să ai doar bani”.
Ramona Ștețco a locuit până la vârsta de 15 ani în comuna Moisei, județul Maramureș. A urmat studiile timp de un an la Liceul Teoretic ,,Bogdan Vodă” în orașul Vișeu de Sus la un profil filologic. În clasa a X-a s-a stabilit alături de mama și sora ei în municipiul Suceava, astfel continuându-și studiile la Colegiu ,,Alexandru Ioan Cuza” la un profil economic. ,,Această carte descrie o adevărată poveste de viață care poate fi povață atât pentru tineri, cât și pentru adulți. Literatura este o adevărată artă prin care scriitorii pot să mângâia mințile cititorilor. Viața nu este întotdeauna dreaptă cu noi, de aceea trebuie să avem puterea de a trece peste orice încercare. Eu am ales să îmi dărâm propriile ziduri și să privesc cu speranță dincolo de ele” – ne transmite Ramona. ”Această carte, realizată într-un an, cuprinde mai multe etape din viața mea. Povestea și limbajul îmi aparțin, iar desenele au fost realizate de către Șorban Daniel. În paginile cărții am transmis sentimente profunde de tristețe, veselie, regret și iubire. Toate întâmplările din carte sunt reale” – ne relatează cu sinceritate scriitoarea Ramona Ștețco, prezentă la editura ”Hermann” cu lucrarea: ,,Zidurile minții mele”.
Ramona Ștețco
Victor Pena
Scriitorul Victor Pena (n. 1990) a debutat în Revista Convorbiri Literare. Poemele lui au mai fost publicate în revistele Ramuri, Mozaicul, Scrisul Românesc, Revista Golan. A câştigat Premiul pentru un scriitor din Oltenia la Festivalul Literar Tradem şi a fost membru al Cenaclului Mozaicul din Craiova. Poemele lui au apărut în antologia Poeme de Mai-Noiembrie. Romanul ”Putregaiul lebedelor” are în prim plan libertatea de alegere într-o societate în care femeile au fost crescute cu ideea de a se pune întotdeauna pe locul al doilea. De la doamna Moscu, o femeie înaintată în vârstă, niciodată angajată, ca nu cumva să simtă gustul libertății, trecând prin viața doamnei Mare, emancipată, cu ambiția de a reuși de una singură, și până la Aloisia, o tânară întoarsă în copilărie odată cu moartea bunicului abuziv, fiecare personaj este pus în fața unui declașator al schimbării. Plouă, iar fantomele se pierd printre locuitorii tot mai cufundați în problemele de zi cu zi.