
Teodor Bunea
Autorul s-a născut în anul 1934 în România şi a absolvit ”Facultatea de Electrotehnică și Energetică” din cadrul ”Universității Politehnice din București” – cea mai veche şi prestigioasă școală de ingineri din țara noastră. În anul 1963 devine diplomat al ”Facultății de Economie” – astăzi ”Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria şi Managementul Afacerilor” – București. A emigrat în Toronto – Canada în anul 1974. Inițial a lucrat ca desenator tehnic, apoi inginer și Șef de Proiect la prestigioasa companie americană de proiectări – Bechtel.În anul 1979 se mută cu întreaga familie la Montreal. Aici pune bazele fabricii de mobilă denumită ,,Teonick”, care ulterior devine ,,Casa Bunea” – un brand cunoscut în toată Canada. ,,Însemnările autobiografice” cuprinse în această carte, ne dezvăluie într-o lumină reală viața autorului dar mai ales zbuciumul său dus zi de zi pentru a se integra și realiza într-o societate capitalistă avansată, necunoscută românilor. Autorul este prezent la editura noastră cu lucrarea: “Controversata Canada, patria mea adoptivă” – versiune inclusiv în limba engleză: “O Canada, my adoptive country”.
Autoarea s-a născut în Bucureşti şi urmat cursurile Colegiului Naţional Gheorghe Lazăr. A absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii Bucureşti. A deţinut gradul didactic I şi a predat în cadrul catedrei de istorie la Colegiul Național „Sfântul Sava” din București, una dintre cele mai vechi și prestigioase instituții de învățământ din ţară. Cunoscând ca studentă profesori remarcabili la universitate, Bibi, cum o alintau cunoscuții, a știut să transmită tinerilor săi elevi elementele de bază care compun educația unui om, desfășurate în primul rând prin cultura cititului. Iubea cățile și avea acasă o bilbiotecă ce cuprindea mii de cărți. Nu a acceptat niciodată sistemul totalitarist și ca profesor de istorie, a sperat mereu că România o să iasă din cumplita epocă a dictaturii comuniste, total nepotrivită acestui formidabil și polimof popor român. Autoarea este prezentă la editura noastră cu o lucrare de cultură generală, pe care o oferim tinerilor elevi de liceu, cu multă responsabilitate.

Ana Savu-Iosif (Bibi)

Sebastian Valentin I.
Autorul este student şi în această etapă abordează textele ştiinţifice ale unor profesori universitari ce au activat în domeniul lui de pregătire, mai ales în perioada interbelică. Aceste culegeri de texte sunt utile în primul rând colegilor de facultate şi elevilor din liceele umaniste, pe domeniul specific al ştiinţelor naturale. Indiferent de evoluţia oricărei ştiinţe, anumite concepte au rămas valabile în prezent şi este bine că avem ocazia să publicăm astfel de informaţii care au valoare istorică dar şi concretă, alcătuind cultura generală a unui profesionist. Chiar dacă știința evoluează permanent, unele texte ce aparțin marilot creatori de idei, care au trăit și s-au format în anii interbelici ai secolului trecut, merită redause în actualitate, existând principii încă utile și am putea spune necesare în formarea tinerilor intelectuali.
Tatiana Șerban este Economist de profesie – având la bază studii universitare și masterat în domeniul Management, acreditare ANC în domeniile Management, Coaching şi Training și peste 7 ani experiență în domeniul Administrativ, în cadrul a două companii multinaționale. Scrie din pasiune pentru psihologie și coaching și practică activități de voluntariat în coaching-ul cognitiv-comportamental. Tatiana Șerban este soție, mamă, gospodină, angajat, coach și scriitor. Locuiește în Cluj-Napoca alături de familia sa – soțul și un băiețel – unde se bucură de armonia vieții prin componența și coordonarea optimă a combinației de îndeletniciri feminine. Este mamă și soție pentru că familia reprezintă o valoare centrală pentru ea, este gospodină ca orice altă femeie – în mod implicit, este angajată – de companii multinaționale – căutând să construiască o carieră frumoasă în timp. Promovează și oferă servicii de coaching astfel încât pune preț pe latura umană, pe autodezvoltare și optimizare continuă. Iar scrisul reflectă pasiunea pură pentru creație și împărtășire de gânduri bune cititorilor. Pasionată de arta scrisului, Tatiana pune pe hârtie amprente ale vieții din perspectiva feminină, al căror efect pe termen lung poate modela fericirea prețioasei creaturi – femeia. Autoarea este prezentă la editura noastră cu două lucrări: “Construiesc o carieră, apoi mă mărit …, până la 30 de ani“, şi “Provocări de femeie“.

Tatiana Rozalia Şerban

Mihai Marian
Autorul s-a născut la data de 20 iulie 1963 în zona Codrului Maramureşan. La numai 23 de ani a devenit locotenent de poliţie judiciară, absolvind ”Şcoala Militară de Ofiţeri” – promoţia 1986. După momentul ’89, autorul nu se acomodează şi nu acceptă noul tip de poliţist. La vârsta de 35 de ani hotărăște să-și completeze studiile și ca urmare, se licențiază în Drept la ”Universitatea Bogdan-Vodă” din Baia-Mare. Neprofesând, alege emigrarea în Italia pierzând speranța că la el acasă, în țara sa, va putea să se bucure de recunoașterea valorii muncii sale. Autorul își invită cititorul incitat de un titlu neobișnuit să parcurgă o parte a jurnalului său autobiografic. Cu talent balzacian Mihai Marian demască duplicitatea persoanelor, inconsecvența și superficialitatea lor. Merge chiar mai departe: sesisează pervertirea duplicitară a sufletului observată în cele mai minuscule gesturi sau atitudini. Maestru al conturării atmosferelor apăsătoare sau pline de lumină, autorul creionează adevarate tablo-uri de familie: în care membrii se detașează prin caracte-re și calități sau defecte specifice. Dar nu se oprește aici, el merge mai departe trăgând cortina la o parte și pu-nând reflectorul lucidității sale asupra unei părți a “lumii civilizate” în care conaționali de-ai noștri speră și luptă , adesea în condiții mai mult decât umilitoare, pentru viața secolului XXI. Autorul este prezent la editura noastră cu trilogia: “Noua Sclavie“, “Marea Rătăcire” și ”Ceața ca o bestie”.
. Autoarea a absolvit cursurile ”Facultăţii de Medicină Veterinară” din Bucureşti. După absolvire a urmat cursuri postuniversitare în domeniul clinică şi farmacie. Deţine un praxis pentru animale de companie şi activează de la absolvirea facultăţii în domeniul animalelor de companie. Este pasionată de pictură şi arta mozaicului contemporan – în care aplică o combinație de artă picturală și artă a mozaicului – în care sunt respectate trăsăturile speciale ale acestuia din urmă. Lucrările de mozaic sunt realizate din sticlă colorată. Ghidul prezentat este destinat celor care şi-au achiziționat un pui de câine şi doresc să afle câteva sfaturi utile în creșterea şi îngrijirea lui.Textul identifică o joncţiune între medicul veterinar clinician şi iubitorii câinilor – care primesc de data aceasta o carte medicală prezentată într-un limbaj accesibil tuturor. Mesajul poate fi util proprietarilor câinilor de companie, studenţilor facultăţilor de medicină veterinară şi nu în ultimul rând medicilor veterinari. Avantajul este de partea celor care vor pătrunde cu răbdare conţinutul lucrării, redactat conceptual în această carte. Fondul de idei este original şi derivă din experienţa autoarei care este prezentă la editura noastră cu lucrarea “Puppy’s life“.

Eleonora Iosif

Daniel Ioan Toader
Daniel Ioan Toader s-a născut la data de 13 martie 1977, în municipiul Sibiu. Este absolvent al ”Facultății de Teologie – Andrei Șaguna” şi a ”Facultății de Științe” din cadrul ”Universităţii – Lucian Blaga” din Sibiu, având specializarea în Psihologie. A urmat studii universitare de ”Masterat în Psihologie Clinică şi Psihoterapie” în cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, la ”Facultatea de Științe Socio-Umane”. În prezent este Profesor la Colegiul „Daniil Popovici Barcianu” din Sibiu – unde susţine ore de religie la toate clasele colegiului. Prima carte a d-lui Toader este abordare psiho–teologică. Cartea este o mărturisire a celor ce au suferit în închisorile comuniste. Cartea doreşte să arate că adevărul transcendent este în esenţă inexistent în om şi în natură. Creştinismul este singura religie a libertăţii, a adevărului. Când omului i se retrage dialogul cu omul, îi rămâne dialogul cu Dumnezeu. Autorul dezvăluie un lucru cert: lumea se afla în risipire, se dezintegra sub un regim care propovăduia democraţia şi a ajuns la dictatură. Cartea d-lui Toader vine ca un îndreptar al celor ce au dreptul la adevăr. Cartea de faţă este excepţională! Ea constituie o meditaţie asupra omului şi asupra destinului său. Autorul este prezent la editura noastră cu lucrarea de debut ” Închisoarea Chilie“
Ana-Maria Luminea are 23 de ani. Iubeşte poezia. În primul volum aduce în față cititorilor o lume plină de iluzii, iubire, dezamagiri … Este doar primul volum și speră la mai multe. “Sunt multe moduri prin care ne putem exprima. Eu am ales, poezia. Versuri în care, poate și tu te regăsești. Fiecare vers este o parte din mine, o trăire aparte care m-a învățat ca fiecare clipă contează și trebuie prețuită ca atare. Iubesc poezia, mă descătușează de grijile zilnice și mă transpune într-o lume diferită, o lume unde oamenii iubesc fără ezitare, iartă, uită și profită din plin de momentele frumoase. Dedic această carte fiecărui cititor în parte, care a simțit cândva “fluturi în stomac”. Ana-Maria a decis să ne surprindă şi cu un roman de dragoste, pe care îşi doreşte să îl trăim alături de ea. “Nu regret nimic, trecutul m-a ajutat să devin femeia de azi. Am iubit, iubesc și voi iubi pe zi ce trece cu tot mai multă dăruire”.
Autoarea este prezentă la editura noastră cu două lucrări, un volum de poezie (debut) ” Poezii în dialog discret“, şi un roman (debut) “Melina“.

Ana-Maria Luminea

Alexandru Mărgărit
ALM, pe numele său complet Alexandru Alin Mărgărit, s-a născut în anul 1993, în Bucureşti. Este fotbalist profesionist. Este pasionat de călătorii, muzica anilor 80-90, plimbări în natură şi literatură SF. Prin poezie a descoperit un mod de exprimare sentimental şi totodată pozitiv. Este inspirat de tot ceea ce se întâmplă valoros în jurul său. În mod cert poetul o să continue să publice şi alte volume. Se consideră un om simplu care apreciază și se bucură de lucrurile mici – un om care trăiește cu o emoție intensă. În paralel cu fotbalul, a reușit să-şi realizeze cu succes studiile superioare în turism. Adesea lui ALM nu îi vine să creadă … şi astfel îi mulţumeşte lui Dumnezeu pentru toate realizările sale. De-a lungul timpului, ne spune poetul – a învățat că viața este plină de încercări. Astăzi poți fi la nivelul Groapei Marianelor, iar mâine poți fi la nivelul Vârfului Everest. Îşi dorește doar să iubească și îşi trăiește viața cu simplitate şi profunzime.
Autorul este prezent la editura noastră cu un volum de debut: “Emoţiile unui fotbalist“.
Cristian Valentin Iosif publică eseu, memorii, analiză socială, studii sociologice, etică profesională, studii de arhivă, documentaristică, note de disertație, poezie, teatru, roman. Este absolvent de studii superioare și Master. Autorul trăiește având convingerea că angajarea – engagement în limba franceză – este în fapt datoria etică a omului creator de idei de a se implica în dinamica societății cărieia îi aparține și mai ales din care provine. Această definiție este desigur diferită de cea care descrie omul care a absolvit o facultate și practică o activitate intelectuală. Astfel, autorul susține angajarea în spirit existențialist, mai precis implicarea destinului său alături de destinul celorlalți oameni din cetate. Angajarea devine o necesitate existențială și definește atitudinea față de mersul istoriei, năzuința omului liber de a se implica (prin gesturi concrete, selectări conștiente și risc) la modificarea pozitivă a momentului și construirea diferitelor realităților sociale – profesionale, culturale.

Cristian Valentin Iosif

Emma Pascal Claos
Doamna Emma Pascal Claos este de profesie arhitect şi în particular scriitoare. O asemenea frumuseţe interioară şi linişte sufletească, profunzime şi spiritualitate, decenţă, corectitudine, bunătate – nu ai ocazia să întâlneşti prea des. Romanul publicat la editura noastră este unul de dragoste, iar acţiunea se petrece în anii 40, ani complicaţi pentru România din foarte multe puncte de vedere.« Îngeri salvatori au existat şi vor exista mereu, chiar şi în cele mai sumbre situaţii » – spune scriitoarea şi îi dăm dreptate. Autoarea ne prezintă o carte unică la nivel naţional – foarte utilă oricărui om. Cartea este un roman autobiografic ce reprezintă istoria familiei acriitoarei. Admirăm independenţa gândirii și faptul că scriitoarea reprezintă un model pentru orice generaţie. Suntem siguri, ca editori, că orice cititor o să rămână puternic impresionat odată cu lecturarea completă a cărţii pe care cu atât de multă profunzime scriitoarea o oferă publicului acum la începutul anului 2020. Autoarea este prezentă la editura noastră cu un roman de debut: “Brățara de argint a Ecaterinei“.
Tânărul poet afirmă cu mândrie faptul că este „de la sat”. „Acolo unde ieșind din casă, e destul să închizi ochii pentru a vedea salcâmii în floare. În Coșernița, pe lângă frumosul Nistru, mereu a fost o armonie aparte. Îmi amintesc verile, îmi amintesc iernile, drumul spre școală, care părea mai deosebit în felul său, un drum plin de amintiri, un drum plin de pași. Perioada de liceu petrecută în Chișinău, pot spune că a fost una educativă, o perioadă în care am reușit să învăț cum și când este necesar să fii corect. A fost însă doar o introducere, a fost o treaptă spre realitatea care urma să mă trezească un pic mai târziu, în Bacău, orașul meu de suflet, un oraș care m-a învățat definițiile care nu se găsesc în DEX. Orașul căruia îi datorez atât de multe, orașul care mă face să zâmbesc zi de zi.” Autorul este prezent la editura noastră cu volumul de poezie „Orizontul în lanţuri”.

Sergiu Eremenco

Priscila Ocu
Scriitoarea Priscila Ocu este stabilită în Sibiu – orașul transilvănean Capitală Culturală Europeană. Este licențiată în ”Litere și Artă” – la ”Universitatea Lucian Blaga” din Sibiu. A studiat ”English Language and Literature” la ”Aristotle University of Thessaloniki” – din Grecia. A studiat psihologie la Universitatea ”Nişantaşı Üniversitesi” din Istanbul și în prezent deține un ”Master în Psihologie” la ”Facultatea de Științe Socio-Umane” din ”Univesitatea Lucian Blaga” din Sibiu. Autoarea este prezentă la editura noastră cu lucrarea ”Metamorfoza omului și a cuvântului” – în care surprinde cele două perioade literare a lui N. Steinhardt și parcursul său duhovnicesc în ortodoxie. În text sunt analizate scrierile sale de dinainte de convertire, care apoi sunt comparate cu literatura pe care N. Steinhardt a scris-o după ce a ales să îmbrace haina monahală. Scriitoarea reușește să aducă în actualitate un subiect extrem de captivant și în acest context recomandăm cititorilor această carte – extrem de utilă în dezvoltarea personalității și culturii fiecărui om.
Mihai Petian a absolvit Institutul Teologic Universitar din Sibiu în anul 1988, apoi a urmat cursurile de doctorat la aceeaşi instituţie, la Catedra de Studiul şi Exegeza Noului Testament, sub îndrumarea P.C. Pr. Prof. Dr. Vasile Mihoc. În anul 1988 a fost hirotonit preot pe seama parohiei Haşag, jud. Sibiu. În prezent este preot în parohia Sf. Ilie II din Sbiu. În anul 2000 (octombrie – decembrie) obţine o bursă la Ierusalim, din partea Patriarhiei Române, participând la diferite cursuri, consultând diferite materiale bibliografice şi de arheologie biblică. În anii 2001 şi 2002 a primit o bursă la Institutul pentru Bisericile Orientale (OKY) din Regensburg, Germania, unde a avut prilejul culegerii de material bibliografic important în vederea redactării tezei de doctorat cu titlul „Epistola I către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel. Introducere, traducere şi comentariu”. A publicat numeroase articole şi studii în reviste teologice din ţară, a dat interviuri la diferite publicaţii sau emisiuni. În perioada 1994-2005, a fost co-moderator la emisiunea „Flori de Pateric” la T.V. Eveniment, Sibiu, iar din 2005 până astăzi este realizatorul emisiunii „Credinţă şi Viaţă” la T.V. Sibiu. În 2009 a publicat volumul „Şapte zile, şapte convorbiri” În 2016 în colaborare cu Pr. Teodosie Paraschiv publică „Cuvânt, credinţă, viaţă. Tâlcuiri scripturistice”. Tot în anul 2016 a publicat „Epistola I către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel. Introducere, traducere şi comentariu”. Este autorul cărţii „Prologul Evangheliei de la Ioan”, carte apărută la Editura “Andreiana”, Sibiu, 2019. A participat la diferite conferinţe din străinătate (Regensburg, Seres, Praga, Berna, San Dona di Piave). În urma invitaţiilor primite a susţinut diverse conferinţe în ţară.

Pr.Dr. Mihai Petian

Iulia Boar
Autorul s-a născut în data de 17 aprilie 1968 și în prezent locuiește în Sibiu-Hermannstadt. Pasiunea lui pentru chitară s-a născut în vremea adolescenței – trupa de suflet care l-a motivat să se îndrepte către studiul chitarei fiind ”The Beatles”. Plecând de la beat-ul anilor ’60, trecând prin rock-ul clasic al trupelor ”Deep Purple”, ”Led Zeppelin”, ”Rainbow” și ”Whitesnake”, apoi stabilindu-se în hard-rock-ul și heavy metal-ul anilor ’80-’90 (”AC/DC”, ”Judas Priest”, ”Yngwie J. Malmsteen”, ”Ozzy Osbourne” sau ”Ronnie James Dio”), muzicianul Marius Săraru a acumulat o vastă experiență, devenind un chitarist complex. Astfel a decis să împărtășească performanța lui și cu tinerii învățăcei, spre beneficiul lor. În prezent, pasiunea lui pentru chitară și-o manifestă în trupa rock sibiană, ”Still Crazy”. La editura ”Hermann” din Sibiu, autorul este astfel prezent cu un ”Curs de chitară” realizat într-o formă foarte bine organizată, devenind astfel foarte util oricărei persoane care dorește să pătrundă în minunată lume a chitarei!

Marius Săraru

Luigi Constantin Popescu
Alexandra s-a născut în Sibiu și scrie ”din totdeauna”, însă niciodată nu a făcut-o cu intenția clară de a concura împotriva cuiva, ci mai degrabă pentru că așa a simțit că poate să facă diferența între ceea ce vede, ceea ce simte și ceea ce este cu adevărat. Alexandra-Larisa Păcurar este pasionată de artă – în toate formele sale de expresie și este, prin natura ei, o curioasă incurabilă! ”Privesc în jurul meu și adeseori îmi pun tot felul de întrebări. Citesc cât pot de mult și aproape orice îmi pică în mână pentru că îmi place să privesc lumea din toate perspectivele care îmi sunt puse la dispoziție. Și vreau să te sfătuiesc să nu încerci. Și dacă totuși o să o faci, fă-o până la capăt!” – spune scriitoarea – care este prezentă la editura noastră cu lucrarea ei de debut, redactată într-o notă de profunzime ireproșabilă: ”Katarsis: n-aș fi știut dacă n-aș fi scris-o”.

Alexandra Larisa Păcurar

Vlad Octavian Dobleagă

Alina Anastasia Banu

Maria Karina Comșa

Alexandru Cristian Dobre

Andreea Natalia Radu

Alexandra Stan

Nicolae Florentin Petrișor
Nicolae – Florentin Petrișor este un scriitor deosebit de inventiv, scrupulos și pregătit să-şi ridice ficţiunea pe cele mai înalte culmi artistice, dozând-o într-o manieră exemplară, creându-i toate condiţiile necesare performării liniştite şi eficiente. Bogată fiind, galeria personajelor se remarcă prin varietate.De o fineţe remarcabilă, perspectiva narativă excelează prin acurateţe, disciplină, consecvenţă, proporţionalitate. Dând dovadă de responsabilitate sporită, autorul îşi asumă omniscienţa, dar nu se prevalează de ea într-un mod abuziv, ci îi slăbeşte deseori frâul cu intenţia de a-i conferi reprezentării propriu-zise o puternică notă de supleţe şi plasticitate. Ca atare, el unul se plasează într-o opoziţie onorabilă, nu-şi tiranizează niciodată personajele, le îngăduie (uneori) să se exprime liber, să ia iniţiativa, le călăuzeşte discret prin viaţă, le permite să se desfăşoare leger, ca şi cum ar fi independente de voinţa sa. Perspectivându-şi ceremonios naraţiunea, romancierul iscusit are grijă să nu-i lipsească deschiderea adecvată, o face cât mai transparentă cu putinţă, alunecă dezinvolt dintr-un plan narativ în altul, interpretează cu subtilitate orice dat elementar. La editura noastră scriitorul Nicolae – Florentin Petrișor este prezent cu romanul ”Păsările”.

Monica Albu

Mircea Pele
Mircea Pele s-a născut în anul 1989 în municipiul Arad, însă a copilărit în orașul Curtici. A absolvit ”Colegiul Economic” din Arad și a urmat apoi cursurile Universității ”Aurel Vlaicu” din Arad, în specializarea ”Administrarea Afacerilor”. După absolvirea facultății Mircea a plecat în SUA și a locuit în Chicago. Acolo a activat într-o firma de consultanță în afaceri – Stone Management Corporation – condusă de un absolvent cu diplomă la Harvard pe nume James Stone. ”Mă bucur că am avut privilegiul de a avea de la cine învăța foarte multe” ne spune Mircea. În 2014 s-a întors în România unde s-a implicat în mai multe tipuri de business – auto, imobiliare, bursă de valori. Consideră faptul că în România reglementările excesive descurajează pe mulți dintre cei care vor să devină antreprenori. ”Între firme și instituțiile de stat ar trebui să existe o colaborare, și nu subordonare sau teroare” ne mai spune Mircea Pele. În anul 2016 a candidat pentru funcția de primar al orașului Curtici, cu avântul tinereții de a schimba lucrurile în bine. La editura ”Hermann” este coautor împreună cu Luigi Constantin Popescu în lucrarea ”Ghidul autosuccesului”.