Teodor Bunea

Autorul s-a născut în anul 1934 în România şi a absolvit ”Facultatea de Electrotehnică și Energetică” din cadrul ”Universității Politehnice din București” – cea mai veche şi prestigioasă școală de ingineri din țara noastră. În anul 1963 devine diplomat al ”Facultății de Economie” – astăzi ”Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria şi Managementul Afacerilor” – București. A emigrat în Toronto – Canada în anul 1974. Inițial a lucrat ca desenator tehnic, apoi inginer și Șef de Proiect la prestigioasa companie americană de proiectări – Bechtel.În anul 1979 se mută cu întreaga familie la Montreal. Aici pune bazele fabricii de mobilă denumită ,,Teonick”, care ulterior devine ,,Casa Bunea” – un brand cunoscut în toată Canada. ,,Însemnările autobiografice” cuprinse în această carte, ne dezvăluie într-o lumină reală  viața autorului dar mai ales  zbuciumul său dus zi de zi pentru a se integra și realiza într-o societate capitalistă avansată,  necunoscută românilor. Autorul este prezent la editura noastră cu lucrarea: “Controversata Canada, patria mea adoptivă” – versiune inclusiv în limba engleză: “O Canada, my adoptive country”.

Autoarea s-a născut în Bucureşti şi urmat cursurile Colegiului Naţional Gheorghe Lazăr. A absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii Bucureşti. A deţinut gradul didactic I şi a predat în cadrul catedrei de istorie la Colegiul Național „Sfântul Sava” din București, una dintre cele mai vechi și prestigioase instituții de învățământ din ţară. Cunoscând ca studentă profesori remarcabili la universitate, Bibi, cum o alintau cunoscuții, a știut să transmită tinerilor săi elevi elementele de bază care compun educația unui om, desfășurate în primul rând prin cultura cititului. Iubea cățile și avea acasă o bilbiotecă ce cuprindea mii de cărți. Nu a acceptat niciodată sistemul totalitarist și ca profesor de istorie, a  sperat mereu că România o să iasă din cumplita epocă a dictaturii comuniste, total nepotrivită acestui formidabil și polimof popor român. Autoarea este prezentă la editura noastră cu o lucrare de cultură generală, pe care o oferim tinerilor elevi de liceu, cu multă responsabilitate.

Ana Savu-Iosif (Bibi)

Sebastian Valentin I.

Autorul este student şi în această etapă abordează textele ştiinţifice ale unor profesori universitari ce au  activat în domeniul lui de pregătire, mai ales în perioada interbelică. Aceste culegeri de texte sunt utile în primul rând colegilor de facultate şi elevilor din liceele umaniste, pe domeniul specific al ştiinţelor naturale. Indiferent de evoluţia oricărei ştiinţe, anumite concepte au rămas valabile în prezent şi este bine că avem ocazia să publicăm astfel de informaţii care au valoare istorică dar şi concretă, alcătuind cultura generală a unui profesionist. Chiar dacă știința evoluează permanent, unele texte ce aparțin marilot creatori de idei, care au trăit și s-au format în anii interbelici ai secolului trecut, merită redause în actualitate, existând principii încă utile și am putea spune necesare în formarea tinerilor intelectuali.

Tatiana Șerban este Economist de profesie – având la bază studii universitare și masterat în domeniul Management, acreditare ANC în domeniile Management, Coaching şi Training și peste 7 ani experiență în domeniul Administrativ, în cadrul a două companii multinaționale. Scrie din pasiune pentru psihologie și coaching și practică activități de voluntariat în coaching-ul cognitiv-comportamental. Tatiana Șerban este soție, mamă, gospodină, angajat, coach și scriitor. Locuiește în Cluj-Napoca alături de familia sa – soțul și un băiețel – unde se bucură de armonia vieții prin componența și coordonarea optimă a combinației de îndeletniciri feminine. Este mamă și soție pentru că familia reprezintă o valoare centrală pentru ea, este gospodină ca orice altă femeie – în mod implicit, este angajată – de companii multinaționale – căutând să construiască o carieră frumoasă în timp. Promovează și oferă servicii de coaching astfel încât pune preț pe latura umană, pe autodezvoltare și optimizare continuă. Iar scrisul reflectă pasiunea pură pentru creație și împărtășire de gânduri bune cititorilor. Pasionată de arta scrisului, Tatiana pune pe hârtie amprente ale vieții din perspectiva feminină, al căror efect pe termen lung poate modela fericirea prețioasei creaturi – femeia. Autoarea este prezentă la editura noastră cu două lucrări: “Construiesc o carieră, apoi mă mărit …, până la 30 de ani“, şi “Provocări de femeie“.

Tatiana Rozalia Şerban

Mihai Marian

Autorul s-a născut la data de 20 iulie 1963 în zona Codrului Maramureşan.  La numai 23 de ani a devenit locotenent de poliţie judiciară, absolvind ”Şcoala Militară de Ofiţeri”  – promoţia 1986. După momentul ’89, autorul nu se acomodează şi nu acceptă noul tip de poliţist. La vârsta de 35 de ani hotărăște să-și completeze studiile și ca urmare, se licențiază în Drept la ”Universitatea Bogdan-Vodă” din Baia-Mare. Neprofesând, alege emigrarea în Italia pierzând speranța că la el acasă, în țara sa, va putea să se bucure de  recunoașterea valorii muncii sale.  Autorul își  invită  cititorul incitat de un titlu neobișnuit  să parcurgă o parte a jurnalului său autobiografic. Cu talent balzacian Mihai Marian demască duplicitatea persoanelor, inconsecvența și  superficialitatea lor. Merge chiar mai departe: sesisează pervertirea duplicitară a sufletului observată în cele mai minuscule gesturi sau atitudini. Maestru al conturării atmosferelor apăsătoare sau pline de lumină, autorul creionează adevarate tablo-uri de familie: în care membrii se detașează prin caracte-re și calități sau defecte specifice. Dar nu se oprește aici, el merge mai departe trăgând cortina la  o parte și pu-nând reflectorul lucidității sale asupra unei părți a “lumii civilizate” în care conaționali de-ai noștri speră și luptă , adesea în condiții mai mult decât umilitoare, pentru  viața secolului XXI.  Autorul este prezent la editura noastră cu trilogia: “Noua Sclavie“, “Marea Rătăcire” și ”Ceața ca o bestie”.

. Autoarea a absolvit cursurile ”Facultăţii de Medicină Veterinară” din Bucureşti. După absolvire a urmat cursuri postuniversitare în domeniul  clinică şi farmacie. Deţine un praxis pentru animale de companie şi activează de la absolvirea facultăţii în domeniul animalelor de companie. Este pasionată de pictură şi arta mozaicului contemporan – în care aplică o combinație de artă picturală și artă a mozaicului – în care sunt respectate trăsăturile speciale ale acestuia din urmă. Lucrările de mozaic sunt realizate din sticlă colorată. Ghidul prezentat este destinat celor care şi-au achiziționat un pui de câine şi doresc să afle câteva sfaturi utile în creșterea şi îngrijirea lui.Textul identifică o joncţiune între medicul veterinar clinician şi iubitorii câinilor – care primesc de data aceasta o carte medicală prezentată într-un limbaj accesibil tuturor. Mesajul poate fi util proprietarilor câinilor de companie, studenţilor facultăţilor de medicină veterinară şi nu în ultimul rând medicilor veterinari. Avantajul este de partea celor care vor pătrunde cu răbdare conţinutul lucrării,  redactat conceptual în această carte. Fondul de idei este original şi derivă din experienţa autoarei care este prezentă la editura noastră cu lucrarea “Puppy’s life“.

Eleonora Iosif

Daniel Ioan Toader

Daniel Ioan Toader s-a născut la data de 13 martie 1977, în municipiul Sibiu. Este absolvent al ”Facultății de Teologie – Andrei Șaguna” şi a ”Facultății de Științe” din cadrul ”Universităţii – Lucian Blaga” din Sibiu, având specializarea în Psihologie. A urmat studii universitare de ”Masterat în Psihologie Clinică şi Psihoterapie” în cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, la ”Facultatea de Științe Socio-Umane”. În prezent este Profesor la Colegiul „Daniil Popovici Barcianu” din Sibiu – unde susţine ore de religie la toate clasele colegiului. Prima carte a d-lui Toader  este abordare psiho–teologică. Cartea este o mărturisire a celor ce au suferit în închisorile comuniste. Cartea doreşte să arate că adevărul transcendent este în esenţă inexistent în om şi în natură. Creştinismul este singura religie a libertăţii, a adevărului. Când omului i se retrage dialogul cu omul, îi rămâne dialogul cu Dumnezeu. Autorul dezvăluie un lucru cert: lumea se afla în risipire, se dezintegra sub un regim care propovăduia democraţia şi a ajuns la dictatură. Cartea d-lui Toader vine ca un îndreptar al celor ce au dreptul la adevăr. Cartea de faţă este excepţională! Ea constituie o meditaţie asupra omului şi asupra destinului său.  Autorul este prezent la editura noastră cu  lucrarea  de  debut ” Închisoarea Chilie

Ana-Maria Luminea are 23 de ani. Iubeşte poezia. În primul  volum aduce în față cititorilor o lume plină de iluzii, iubire, dezamagiri … Este doar primul volum și speră la mai multe. “Sunt multe moduri prin care ne putem exprima. Eu am ales, poezia. Versuri în care, poate și tu te regăsești. Fiecare vers este o parte din mine, o trăire aparte care m-a învățat ca fiecare clipă contează și trebuie prețuită ca atare. Iubesc poezia, mă descătușează de grijile zilnice și mă transpune într-o lume diferită, o lume unde oamenii iubesc fără ezitare, iartă, uită și profită din plin de momentele frumoase. Dedic această carte fiecărui cititor în parte, care a simțit cândva “fluturi în stomac”. Ana-Maria a decis să ne surprindă şi cu un roman de dragoste, pe care îşi doreşte să îl trăim alături de ea. “Nu regret nimic, trecutul m-a ajutat să devin femeia de azi. Am iubit, iubesc și voi iubi pe zi ce trece cu tot mai multă dăruire”.
Autoarea este prezentă la editura noastră cu două lucrări, un volum de poezie (debut) ” Poezii în dialog discret“, şi un roman (debut) “Melina“.

Ana-Maria Luminea

Alexandru Mărgărit

ALM, pe numele său complet Alexandru Alin Mărgărit,  s-a născut în anul 1993, în Bucureşti. Este fotbalist profesionist.  Este pasionat de călătorii, muzica anilor 80-90, plimbări în natură şi  literatură SF. Prin poezie a descoperit un mod de exprimare sentimental şi totodată pozitiv. Este inspirat de tot ceea ce se întâmplă valoros în jurul său. În mod cert poetul o să continue să publice şi alte volume. Se consideră un om simplu care apreciază și se bucură de lucrurile mici – un om care trăiește cu o emoție intensă. În paralel cu fotbalul, a reușit să-şi realizeze cu succes studiile superioare în turism. Adesea lui ALM nu îi vine să creadă … şi astfel îi mulţumeşte lui Dumnezeu pentru toate realizările sale. De-a lungul timpului, ne spune poetul – a învățat că viața este plină de încercări. Astăzi poți fi la nivelul Groapei Marianelor, iar mâine poți fi la nivelul Vârfului Everest. Îşi dorește doar să iubească și îşi  trăiește viața cu simplitate şi profunzime.
Autorul este prezent la editura noastră cu un volum de debut: “Emoţiile unui fotbalist“.

Cristian Valentin Iosif publică eseu, memorii, analiză socială, studii sociologice, etică profesională, studii de arhivă, documentaristică, note de disertație, poezie, teatru, roman. Este absolvent de studii superioare și Master. Autorul trăiește având convingerea că angajarea – engagement în limba franceză – este în fapt datoria etică a omului creator de idei de a se implica în dinamica societății cărieia îi aparține și mai ales din care provine.  Această definiție este desigur diferită de cea care descrie omul care a absolvit o facultate și practică o activitate intelectuală. Astfel, autorul susține angajarea  în spirit existențialist, mai precis implicarea destinului său alături de destinul celorlalți oameni din cetate. Angajarea devine o necesitate existențială și definește atitudinea față de mersul istoriei, năzuința omului  liber de a se implica (prin gesturi concrete, selectări conștiente și risc)  la modificarea pozitivă a momentului și construirea diferitelor  realităților sociale – profesionale, culturale.

Cristian Valentin Iosif

Emma Pascal Claos

Doamna Emma Pascal Claos este de profesie arhitect şi în particular scriitoare. O asemenea frumuseţe interioară şi linişte sufletească, profunzime şi spiritualitate, decenţă, corectitudine, bunătate – nu ai ocazia să întâlneşti prea des. Romanul publicat la editura noastră este unul de dragoste, iar acţiunea se petrece în anii 40, ani complicaţi pentru România din foarte multe puncte de vedere.« Îngeri salvatori au existat şi vor exista mereu, chiar şi în cele mai sumbre situaţii » – spune scriitoarea şi îi dăm dreptate. Autoarea ne prezintă o carte unică la nivel naţional – foarte  utilă oricărui om. Cartea este un roman autobiografic ce reprezintă istoria familiei  acriitoarei. Admirăm independenţa gândirii și faptul că scriitoarea reprezintă un model pentru orice generaţie. Suntem siguri, ca editori, că orice cititor o să rămână puternic impresionat odată cu lecturarea completă a cărţii pe care cu atât de multă profunzime scriitoarea o oferă  publicului acum la începutul anului 2020. Autoarea este prezentă la editura noastră cu un roman de debut: “Brățara de argint a Ecaterinei“.

Tânărul poet afirmă cu mândrie faptul că este „de la sat”. „Acolo unde ieșind din casă, e destul să închizi ochii pentru a vedea salcâmii în floare. În Coșernița, pe lângă frumosul Nistru, mereu a fost o armonie aparte. Îmi amintesc verile,  îmi amintesc iernile, drumul spre școală, care părea mai deosebit în felul său, un drum plin de amintiri, un drum plin de pași. Perioada de liceu petrecută în Chișinău, pot spune că a fost una educativă, o perioadă în care am reușit să învăț cum și când este necesar să fii corect. A fost însă doar o introducere, a fost o treaptă spre realitatea care urma să mă trezească un pic mai târziu, în Bacău, orașul meu de suflet, un oraș care m-a învățat definițiile care nu se găsesc în DEX. Orașul căruia îi datorez atât de multe, orașul care mă face să zâmbesc zi de zi.” Autorul este prezent la editura noastră cu volumul de poezie „Orizontul în lanţuri”.

Sergiu Eremenco

Minodora Beza

Doamna profesoară Minodora Beza a absolvit ”Universitatea Lucian Blaga din Sibiu” (ULSB), având o licență în FilologieLimba și Literatura Română – Limba și Literatura Franceză. Deține studii de Masterat la Facultatea de Drept ”Simion Bărnuțiu” în domeniul Managementului Instituțiilor Europene. Este profesor metodist în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Sibiu din anul 2015, îndrumând activitatea profesorilor de limbă franceză. Susține de zece ani parteneriatul cu Liceul Les Vergers din Dol-de-Bretagne – Franța, unde mai multe instituții de învățământ au fost implicate in schimburi de experiență între profesori, elevi și familiile acestora. A inițiat și coordonat proiectul ”Les Voyageurs Francophones” în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu”Asociația Francezilor” din Sibiu, ”Centrul Francofon de Afaceri” Sibiu și ”Casa Franceză Ille-et-Vilaine” Sibiu – un  proiect de cultură și civilizație francofonă, desfășurat la nivel regional, ajuns la a VI-a ediție. Festivalul-concurs este adresat elevilor de gimnaziu si liceu pentru promovarea limbii franceze. Scriitoarea este prezentă la editură cu lucrarea „INTERVIU 2021.(100 de întrebări și răspunsuri. Un ghid pentru elevi și profesori)”.

Scriitoarea Priscila Ocu este stabilită în Sibiu – orașul transilvănean Capitală Culturală Europeană.  Este licențiată în ”Litere și Artă” – la ”Universitatea Lucian Blaga” din Sibiu. A studiat ”English Language and Literature” la ”Aristotle University of Thessaloniki” – din Grecia. A studiat psihologie la Universitatea ”Nişantaşı Üniversitesi” din Istanbul și în prezent deține un ”Master în Psihologie” la ”Facultatea de Științe Socio-Umane” din ”Univesitatea Lucian Blaga” din Sibiu. Autoarea este prezentă la editura noastră cu lucrarea ”Metamorfoza omului și a cuvântului” –  în care surprinde cele două perioade literare a lui N. Steinhardt și parcursul său duhovnicesc în ortodoxie. În text sunt analizate scrierile sale de dinainte de convertire, care apoi sunt comparate cu literatura pe care N. Steinhardt a scris-o după ce a ales să îmbrace haina monahală. Scriitoarea reușește să aducă în actualitate un subiect extrem de captivant și în acest context recomandăm cititorilor această carte – extrem de utilă în dezvoltarea personalității și culturii fiecărui om.

Priscila Ocu

Pr.Dr. Mihai Petian

Mihai Petian a absolvit Institutul Teologic Universitar din Sibiu în anul 1988, apoi a urmat cursurile de doctorat la aceeaşi instituţie, la Catedra de Studiul şi Exegeza Noului Testament, sub îndrumarea P.C. Pr. Prof. Dr. Vasile Mihoc. În anul 1988 a fost hirotonit preot pe seama parohiei Haşag, jud. Sibiu. În prezent este preot în parohia Sf. Ilie II din Sbiu. În anul 2000 (octombrie – decembrie) obţine o bursă la Ierusalim, din partea Patriarhiei Române, participând la diferite cursuri, consultând diferite materiale bibliografice şi de arheologie biblică. În anii 2001 şi 2002 a primit o bursă la Institutul pentru Bisericile Orientale (OKY) din Regensburg, Germania, unde a avut prilejul culegerii de material bibliografic important în vederea redactării tezei de doctorat cu titlul „Epistola I către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel. Introducere, traducere şi comentariu”. A publicat numeroase articole şi studii în reviste teologice din ţară, a dat interviuri la diferite publicaţii sau emisiuni. În perioada 1994-2005, a fost co-moderator la emisiunea „Flori de Pateric” la T.V. Eveniment, Sibiu, iar din 2005 până astăzi este realizatorul emisiunii „Credinţă şi Viaţă” la T.V. Sibiu. În 2009 a publicat volumul „Şapte zile, şapte convorbiri” În 2016 în colaborare cu Pr. Teodosie Paraschiv publică „Cuvânt, credinţă, viaţă. Tâlcuiri scripturistice”. Tot în anul 2016 a publicat „Epistola I către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel. Introducere, traducere şi comentariu”.  Este autorul cărţii „Prologul Evangheliei de la Ioan”, carte apărută la Editura “Andreiana”, Sibiu, 2019. A participat la diferite conferinţe din străinătate (Regensburg, Seres, Praga, Berna, San Dona di Piave). În urma invitaţiilor primite a susţinut diverse conferinţe în ţară.

IULIA Boar – DEBUT august 2017 – Editura ”Hermann”.
În vara anului trecut am avut bucuria să publicăm lucrarea de debut a tinerei artiste Iulia Boar din Sibiu. Lucrarea conţine piese originale şi reproduceri. Admirăm curajul său şi suntem convinşi că artista o să revină către editura noastră cu noi lucrări în viitorul apropiat. În prezent artista este studentă la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu. Artista are un potențial real și deține elementele interioare ale omului creativ, minimalismul abordării temelor și tehnica de pătrundere în profunzimea studiului ce însoțește de fiecare dată lucrările ei. Iulia poate să impresioneze publicul prin noi apariții în celebra scenă artistică a Sibiului.
 

Iulia Boar

Marius Săraru

Autorul s-a născut în data de 17 aprilie 1968 și în prezent locuiește în Sibiu-Hermannstadt.  Pasiunea lui  pentru chitară s-a născut în vremea adolescenței – trupa de suflet care l-a motivat să se îndrepte către studiul chitarei fiind ”The Beatles”. Plecând de la beat-ul anilor ’60, trecând prin rock-ul clasic al trupelor ”Deep Purple”, ”Led Zeppelin”, ”Rainbow” și ”Whitesnake”, apoi stabilindu-se în hard-rock-ul și heavy metal-ul anilor ’80-’90 (”AC/DC”, ”Judas Priest”, ”Yngwie J. Malmsteen”, ”Ozzy Osbourne” sau ”Ronnie James Dio”), muzicianul Marius Săraru a acumulat o vastă experiență,  devenind un chitarist complex. Astfel a decis să  împărtășească performanța lui și cu tinerii învățăcei, spre beneficiul lor. În prezent, pasiunea lui pentru chitară și-o manifestă în trupa rock sibiană, ”Still Crazy”. La editura ”Hermann” din Sibiu, autorul este astfel prezent cu un ”Curs de chitară” realizat  într-o formă foarte bine organizată, devenind astfel foarte util oricărei persoane care dorește să pătrundă în minunată lume a chitarei!

Luigi deși este un scriitor foarte tânăr, a reușit să ofere publicului cititor deja două cărți, pentru care a inițiat redactari originale și pline de energie. < Ceea ce doresc să cunoască cititorii despre mine – este faptul că iubesc foarte mult autoeducarea. Am început de la o vârstă fragedă să mă ghidez după o serie de principii educaționale foarte bine integrate în preocupările mele de zi cu zi. Este uimitor faptul că putem să influențăm pozitiv  propria persoană – prin educație, nu-i asa?  Îmi place enorm  un citat ce aparține cercetătorului și scriitorului american  Isaac Asimov: “Educația este ceva ce nu poți termina”>. Scriitorului Luigi Constantin Popescu i-au rămas întipărite perpetuum în întreaga ființă cuvintele medicului neurolog și scriitor de literatură filozofică și metafizică Dumitru Constantin Dulcan – cunoscut în special pentru lucrarea ”Inteligența materiei”. Cităm: ”Odată ce am înțeles că, de fapt, noi ne cream propria realitate, felul în care priveam lumea s-a schimbat.” La editura ”Hermann” tânărul autor este prezent cu romanul ”Dublă obsesie” pe care Luigi îl oferă cititorilor din România cu multă pasiune și dăruire și mai nou cu lucrarea ”Ghidul autoscucesului” unde este coautor.

Luigi Constantin Popescu

Alexandra Larisa Păcurar

Alexandra s-a născut în Sibiu și scrie ”din totdeauna”, însă niciodată nu a făcut-o cu intenția clară de a concura împotriva cuiva, ci mai degrabă pentru că așa a simțit că poate să facă diferența între ceea ce vede, ceea ce simte și ceea ce este cu adevărat. Alexandra-Larisa Păcurar este pasionată de artă – în toate formele sale de expresie și este, prin natura ei, o curioasă incurabilă! ”Privesc în jurul meu și adeseori îmi pun tot felul de întrebări. Citesc cât pot de mult și aproape orice îmi pică în mână pentru că îmi place să privesc lumea din toate perspectivele care îmi sunt puse la dispoziție. Și vreau să te sfătuiesc să nu încerci. Și dacă totuși o să o faci, fă-o până la capăt!” – spune scriitoarea – care este prezentă la editura noastră cu lucrarea ei de debut, redactată într-o notă de profunzime ireproșabilă: ”Katarsis: n-aș fi știut dacă n-aș fi scris-o”. 

Vlad s-a născut în Târgu Jiu, județul Gorj. Mereu l-au fascinat romanele polițiste, de aventură și de război. Iubește tot ceea ce înseamnă mister, necunoscut și vede lumea și societatea așa cum le observă un copil. ”Le văd ca pretexte de a mă bucura de viață și de a încerca lucruri noi” – spune autorul, care se află la cartea lui de debut.  ”Am scris această carte pentru a sublinia inteligența animalelor. În viitor, nu mă văd vreun supererou. Nu mă văd filozof, polițist sau pompier. Mă văd un om simplu, care scrie cărți ca aceasta, pentru cititori de toate vârstele” – precizează Vlad Octavian, un tânăr scriitor căruia îi prezicem un viitor sigur în lumea autorilor de roman. ”Le doresc cititorilor mei să își urmeze pasiunile și să încerce lucruri noi, ori de câte ori au ocazia” – mai spune Vlad, cu pozitivitate și cu mult optimism. La editura noastră tânărul autor este prezent cu lucrarea: ”Aventurile detectivilor Toasha și Shorikov”.

Vlad Octavian Dobleagă

Alina Anastasia Banu

Alina este sibiancă. Pasiunile sale diferă foarte mult. Îi place să danseze, să scrie, îi plac copii, îi place să creeze,  să călătorească. ”Ajungând într-o altă parte a pasiunilor mele – îmi plac foarte mult motoarele de viteză și ATV-urile” spune autoarea. ”Viziunea mea asupra lumi este în schimbare permanentă. Văd lumea și societatea ca într-o evoluție continuă, fie ea spre bine fie  spre rău, din păcate. Scriu pentru că îmi place ca gândurile și ideeile mele să fie împărtășite și pentru speranța că rândurile scrise de mine vor putea să ofere o oarecare schimbare în spre bine a societății noastre.” Alina Anastasia Banu  are foarte multe planuri  de viitor!  ”Le doresc cititoriilor mei să fie liberi să cunoască și să vadă lumea și viața într-un mod în care poate nu au văzut-o până acum. Să își lase sentimentele să se transforme odată cu citirea cărții sale” Mai presus de toate autoarea le dorește cititorilor săi să fie dornici mereu la scrimbara în bine! La editura noastră Alina este prezentă cu lucrarea: ”Ce este viața? Explicația ei prin univers”.

Clara s-a născut și a crescut până la vârsta de 15 ani într-un sat liniștit. Lăsând în spate familia și ulița pe care s-a jucat în copilărie, Clara s-a mutat în Sibiu-Hermannstadt, orașul visurilor sale. În prezent studieză la Liceul TeoreticConstantin Noica” din Sibiu. În viitor își dorește să devină judecător. Pasiunea ei cea mai mare este teatrul. ”Urcând pe scenă, în lumina reflectoarelor, așteptând  cu emoție ropotele de aplauze și interpretând felurite personaje…așa mă simt cu adevărat EU” ne spune Clara.  ”Scriu de când eram micuță, așternându-mi pe foaie temerile, emoțiile și gândurile din realitate, creând astfel un univers literar prin care cititorul să își desfete pofta de frumos” – ne mai transmite scriitoarea. De curând cochetează și cu poezia. ”Deși această lume se află în continuă schimbare eu mă bucur de lucrurile mici și iubesc enorm viața, cu toate suișurile și coborâșurile sale” ne transmite Clara-Iuliana Pleșa cu multă profunzime. La editura noastră Clara este prezentă cu lucrarea:  ”La un pas distanță”

Clara-Iuliana Pleșa

Maria Karina Comșa

Maria s-a născut în Sibiu – Capitala Culturală Europeană – o regiune metropolitană pe care o cunoaște și o iubește foarte mult.  Adoră literatura și istoria și mai ales să comunice,  să stea la povești cu prietenii ei, cu o cană de cafea lângă ea și muzică bună. ”Am început să scriu din necesitatea de a-mi exprima opiniile legate de lumea din jurul meu. Aș vrea să urmez facultatea de litere dar, până atunci – îmi trăiesc viața și  îmi construiesc cât mai mult amintiri” – spune Maria Karina.  Autoarea speră ca toți cititorii să descopere cât mai multe opere care să îi ajute să se dezvolte pe toate planurile și să poată evada din realitatea nu totdeauna plăcută,  în alte lumi mult mai bune! Cartea de debut o dăruiește prietenilor și familiei care au susținut-o tot timpul, și mai ales profesoarei  de limba și literatura română, care crede mereu în ea. La editura noastră Maria Karina Comșa este prezentă cu lucrarea: ”Fecioarele pădurii”.
Alexandru Cristian se consideră un un spirit ce și-a găsit liniștea în muzică, pasiuni și poezii, cât și în persoane de neînlocuit. ”Iubesc să fac sport, să simt cât mai multe senzații, să descopăr muzica și să mă descopăr pe mine” – spune Alexandru.  ”Și să mă distrez, desigur :)” – mai completează cu umor!. ”Societatea o văd în nuanțe de gri, cu unele picături de roșu și curcubeu. Tot ceea ce plănuiesc pentru viitor este să evoluez. Le doresc cititorilor mei o lectură cât mai plăcută și mai incitantă!” ”Dedic această carte mamei mele și tuturor persoanelor care m-au făcut să simt că trăiesc. La fel cum mă exprim și pictez cu aceste cuvinte, așa și trăiesc în adâncul inimii mele. Sper să pot aduce zâmbete pe buze :)”, ne mai spune Alexandru. La editura noastră autorul este prezent cu unn volum de poezii intitulat:  ”Matricea unui destin”.

Alexandru Cristian Dobre

Andreea Natalia Radu

Andreea Natalia s-a născut în Râmnicu Vâlcea, însă locuiește și studiază în Sibiu. Câteva dintre pasiunile sale sunt fotografia, gătitul și muzica. ”Când practic aceste activități mă simt foarte relaxată”. Și cu adevărat câtă artă există în toate aceste activități pe care Andreea le iubește într-un mod atât de profund!  Prin această carte autoarea a împărtășit câteva din gândurile unei adolescente încrezătoare în propriile abilități. Andreea sper ca prin această lucrare, mulți tineri să se inspire și să lupte pentru ca visele lor să devină realitate! În cartea ei, protagonista aflată la început de drum, întâmpină tot felul de obstacole – însă nu se lasă doborâtă. Ea luptă pentru ca visul de a ajunge învățătoare să devină realitate. La editura noastră Andreea Natalia Radu este prezentă cu lucrarea de debut: ”Tot ce trebuie să știi despre Viața de Adolescent”.
Alexandra s-a născut în Sibiu, municipiu cultural în care își desăvârșește studiile. Pasiunile ei sunt dansul și desenul. ”După părerea mea lumea și societatea ar fi un loc mai bun dacă nu ar exista atâta ură” – spune autoarea și suntem în asentimentul ei.  ”Am ales să scriu deoarece este singurul mod prin care pot fi eu cu adevărat, – este modul în care îmi pot exprima sentimentele fără să îmi fie frică că voi fi judecată pe nedrept. Imaginația este singurul mod prin care am supraviețuit acestei lumi pline de dezbinare.”  Autoarea le dorește cititorilor să aibă curajul pe care ea nu l-a avut mereu, acela de a fi ei înșiși, fără să le fie frică de părerea lumii, atunci când realizează ceva cu adevărat pozitiv pentru ei și cei din jurul lor. La editura noastră Alexandra Stan este  prezentă cu lucrarea de debut: ”Regatului întunericul de la miazăzi”.

Alexandra Stan

Nicolae Florentin Petrișor

Nicolae – Florentin Petrișor este un scriitor deosebit de inventiv, scrupulos și  pregătit să-şi ridice ficţiunea pe cele mai înalte culmi artistice, dozând-o într-o manieră exemplară, creându-i toate condiţiile necesare performării liniştite şi eficiente. Bogată fiind, galeria personajelor se remarcă prin varietate.De o fineţe remarcabilă, perspectiva narativă excelează prin acurateţe, disciplină, consecvenţă, proporţionalitate. Dând dovadă de responsabilitate sporită, autorul îşi asumă omniscienţa, dar nu se prevalează de ea într-un mod abuziv, ci îi slăbeşte deseori frâul cu intenţia de a-i conferi reprezentării propriu-zise o puternică notă de supleţe şi plasticitate. Ca atare, el unul se plasează într-o opoziţie onorabilă, nu-şi tiranizează niciodată personajele, le îngăduie (uneori) să se exprime liber, să ia iniţiativa, le călăuzeşte discret prin viaţă, le permite să se desfăşoare leger, ca şi cum ar fi independente de voinţa sa. Perspectivându-şi ceremonios naraţiunea, romancierul iscusit are grijă să nu-i lipsească deschiderea adecvată, o face cât mai transparentă cu putinţă, alunecă dezinvolt dintr-un plan narativ în altul, interpretează cu subtilitate orice dat elementar. La editura noastră scriitorul Nicolae – Florentin Petrișor este prezent cu romanul ”Păsările”.

Scriitoarea Monica Albu este originară din municipiul Turnu Măgurele – cetate aflată la confluența Oltului cu Dunărea, locul în care s-a născut etno-muzicologul Harry Brauner, profesor de muzică la Liceul „Sf. Haralambie” din Turnu Măgurele. Monica Albu este pasionată de teatru, dans și muzica, visul  ei  fiind acela de a deveni actriță. Este încrezătoare în propriile puteri, știind că întotdeauna, prin ambiție, pasiune și multă muncă, sunt posibile toate viseele stabilite. Monica este o fire perseverentă, mai ales atunci când se pune problema de a realiza un proiect important. Îi place să ajute și este mereu cu zâmbetul pe buze, transmițând celor din jurul ei multă energie și bună dispoziție. La editura noastră, Monica Albu este prezentă cu o carte de debut – romanul de dragoste – ” O poveste despre ea”.

Monica Albu

Mircea Pele

Mircea Pele s-a  născut în anul 1989 în municipiul Arad, însă a copilărit în orașul Curtici. A absolvit ”Colegiul Economic” din Arad și a urmat apoi cursurile Universității ”Aurel Vlaicu” din Arad, în specializarea ”Administrarea Afacerilor”. După absolvirea facultății Mircea a plecat în SUA și a locuit în Chicago. Acolo a activat într-o firma de consultanță în afaceri – Stone Management Corporation – condusă de un absolvent cu diplomă la Harvard pe nume James Stone. ”Mă bucur că am avut privilegiul de a avea de la cine învăța foarte multe” ne spune Mircea. În 2014 s-a întors în România unde s-a implicat în mai multe tipuri de business – auto, imobiliare, bursă de valori.  Consideră faptul că în România reglementările excesive descurajează pe mulți dintre cei care vor să devină antreprenori. ”Între firme și instituțiile de stat ar trebui să existe o colaborare, și nu subordonare sau teroare” ne mai spune Mircea Pele. În anul 2016 a candidat pentru funcția de primar al orașului Curtici, cu avântul tinereții de a schimba lucrurile în bine. La editura ”Hermann” este coautor împreună cu Luigi Constantin Popescu în lucrarea ”Ghidul autosuccesului”.

Scriitoarea Katrina Grecu și-a adjudecat fără emoții Premiul I la ”Concursul de creație literară” organizat la Sibiu în aceast început de an. Autoarea s-a născut în municipiul Ploiești. Primii ani din viață i-a petrecut în România, apoi în Norvegia – împreună cu familia. ”Sunt pasionată de literatură, muzică, dans, teatru și teologie, lucruri complet diferite dar, care îmi aduc cea mai mare bucurie în suflet” ne spune Katrina. ”Consider că trăim într-o lume complicată, însă, dacă noi toți am face măcar un lucru bun pentru cel de lângă noi, în fiecare zi, totul ar fi altfel”. Formidabile cuvinte!. În calitate de scriitoare sunt la început de drum. ”Tocmai ce am descoperit această cale de exprimare a ideilor și gândurilor. Sper ca în viitor să reușesc să scriu mai mult și să fiu mai aproape de oameni” – ne mai spune Katrina. La editura ”Hermann” autoarea este prezentă cu lucrarea: ”Boboacă într-o lume nouă”

Katrina Grecu

Iuliana Magdalena Baba

 Eu sunt Iulia, o persoană care a căutat 36 de ani sa găsească bucuria de a trăi. In 2018 încă eram un angajat model, deja aveam o funcţie în compania pe care am ales-o si am zis ca de acolo voi ieşi la pensie, atât de mult mi-a placut. Simţeam că viaţa poate însemna mai mult, dar nu eram pe deplin conştientă de potenţialul meu. Am început să investesc  în dezvoltarea personală. Am înţeles că dacă vreau mai mult, trebuie să mă schimb. Pentru a ajunge să ai rezultatele pe care ți le doreşti mai este nevoie de două lucruri: disciplină si organizare. Am căutat acea unealtă care să ma ajute să fiu organizata și anume o agendă. Atunci a luat naştere ideea de a-mi crea singură o agendă, una care să mă ajute să îmi eficientizez timpul. Un planner elegant, creat pentru planurile tale îndrăzneţe, este o agendă datată, TO DO and NOT TO DO LIST, visual board anual care te va ajuta să iți stabileşti obiectivele, citate motivaţionale… Acest planificator îți va fi extrem de util dacă vrei să iți eficientizezi timpul și totodată să ai un instrument care să iți monitorizeze progresele legate de schimbările benefice din viaţa ta.

 

Scriitorul Vlad Ștefoni locuiește în Mangalia. S-a lansat cu o poveste publicată într-o revistă de creație literară – în cadrul unui concurs unde s-a aflat printre câștigători. Bazându-se pe imaginație, în anul 2020 a debutat cu un volum de poezii intitulat ”Poveste cu puncte de suspensie”. ”Într-un fel sau altul, scrisul mereu mi s-a arătat în cale. De-abia pe măsură ce înaintam în vârstă și încercam să-mi descopăr drumul în viață mi-am dat seama că în scris îmi pot crea viitorul. Și, treptat, acest lucru a început să se adeverească” – ne spune autorul. ”Am lăsat inspirația să curgă și m-am bazat pe puterea optimismului, animat de țelul care încă mă așteaptă, undeva, în viitor, și astfel creațiile mele au venit parcă de la sine. Nu m-am axat prea mult pe realitate, fiindcă arta nu se poate baza pe ea. Am îmbrăcat-o într-un văl de imaginație, am trecut-o prin filtrul minții și numai așa am reușit să dau naștere la poeme sau la diverse creații în proză” – ne povestește Vlad. La editura ”Hermann” tânărul scriitor este prezent cu un roman intitulat ”Pangolinul”. Îl felicităm cu multă sinceritate!

Vlad Ștefoni

Tania Tămaș

”M-am născut într-o regiune unde acum 100 de ani, o singură limbă vorbită însemna doar un val într-o mare pe timp de furtună. Astfel, m-am adaptat și am adoptat o sintagmă prin care eu și gândurile ne putem înțelege, contrazice și căuta, în acestă întindere cristalină, noi provocări și parteneri de drum. Malul meu care mă conduce spre mare, se numește Sibiu. Mi-a fost sprijin. Mi-a fost inspirație, căci din el am construit primul castel de nisip. Am crescut împreună, am învățat, am râs, am plâns, dar cel mai important! Am creeat împreună. Dacă Sibiul îmi e plaja, familia îmi este copacul ce îmi oferă umbră, liniște, protecție și culoare! Îmi place să scriu, să transmit emoții doar prin câteva semne, să pot vorbi cu tine fară să te jignesc, să pot spune fară să întreb! Îmi doresc să mâzgălesc foi cu povești și să le atribui unor personaje ca mai apoi să dau vina pe destin; să greșesc dar să nu rănesc pe nimeni. Îmi doresc să continui să visez” – ne spune Tania.Scriitoarea este prezentă la editura ”Hermann” cu nuvela intitulată ”Reflexia umbrei”. Felicitări Tania!

Mărcuța-Elena Stoica s-a născut în Sibiu. ”De pe vremea când eram doar un ghemotoc, părinții obișnuiau să îmi citească în mod constant povești, inițiindu-mi cursul imaginației. Așa am intrat în contact pentru prima dată cu universuri nebănuite pe atunci, care mi-au alimentat viitoarea pasiune. Când am mai crescut, scrisul mi-a devenit scut fiind alternativa prin care reușesc să îmi expun într-un mod discret stările, gândurile și dorințele. Astfel tot ceea ce de multe ori, nu am avut curajul să transmit prin viu grai, am ales sa transpun pe foi. Farmecul societății în care trăim este dobândit prin caracterului versatil al acesteia. În ciuda tuturor greutăților întâmpinate, drumul fiecăruia dintre noi continuă. Deși, uneori haosul ne acaparează odată cu trecerea timpului, am căpătat convingerea că totalitatea experiențelor noastre cu bune și rele constituie un echilibru superior care ne formează necontenit” – ne transmite scriitoarea. La editura ”Hermann” Mărcuța-Elena este prezentă cu nuvela ”Dincolo de tine”. Felicitări Mărcuța!

Mărcuța Elena Stoica

Ion Lungu

Scriitorul Ion Lungu s-a născut în municipiul Iași în data de 19 februarie 1990. Născut să scrie, a început să înnegrească pagini de hârtie de la vârsta de la 11 ani cu poezii pentru copii. Curajul de a publica a venit în anul 2021, când a trimis la “Revista scriitorul” una dintre poeziile sale, iar aceasta a fost publicată cu succes. Odată cu această apariţie a venit și curajul de a publica prima carte “Ateu in iubire” care conține o parte din trăirile și sentimentele autorului. Solist vocal de muzică populară și un iubitor de artă și frumos a debutat în tinereţe culegând cu răbdare melodii vechi pe care le-a și interpretat de-a lungul timpului. Pasionat de medicină și sănătate, ceea ce continua să profeseze și în prezent, Ion Lungu s-a remarcat și pe scenă și în viaţa de zi cu zi prin simplitate și devotament față de oameni și frumos. Pasiunea pentru scris l-a urmărit toată viaţa: “E ca o boală de care nu mai poţi să scapi, însă o “boală bună”, spune autorul. Pe lângă iubirea de muzică, artă și frumos autorul iubeşte natura și liniştea în care câteodată se regăsește și se ascunde de oameni pentru a putea crea.