Cum public o carte?

1). Dacă ai un manuscris şi te-ai decis că acesta trebuie să devină o carte tipărită, accesibilă oricărei persoane din ţară, dacă mesajul lucrării tale consideri că este util şi altor oameni, atunci noi te putem ajuta să publici în România, să te înregistrezi ca autor român de carte.

2). Probabil că te întrebi cum trebuie să procedezi, care sunt drepturile tale ca autor, care este costul de editare şi tipărire, care este comisionul editurii? De aceste lucruri ne ocupăm noi, cu profesionalism, servind nobila profesie, în aşa fel încât publicarea să devină un gest firesc, departe palsat de orice fel de stres, în aşa fel încât tu să te poţi concentra doar pe chestiunile ce ţin de redactarea subiectului cărţii tale! Este foarte important să fie o carte muncită. Numai inspirația nu este suficientă!

3). Primul pas este să ne contactezi telefonic (0722 393 047) pentru o discuţie preliminară. În aceelaşi timp poţi să trimiţi manuscrisul cărţii tale pe adresa contact@editurahermann.com În situaţiile în care suntem foarte ocupaţi şi nu răspundem pe loc, te rugăm să lași un sms şi imediat ce ne eliberăm te vom suna noi.

4). Odată recepţionat manuscrisul tău acesta intră într-o scurtă etapă de recenzie, fiind evaluat sub aspecte diverse ce ţin de cerinţele editurii. Imediat ce decidem dacă putem publica manuscrisul, îţi comunicăm acest lucru.

5). În faza următoare ne ocupăm de procedurile necesare publicării, respectiv acreditării tale ca autor de carte. În paralel realizăm transpunerea manuscrisului în formatul ideal pentru tipografie şi demarăm procedurile pentru obţinerea unui design potrivit pentru copertă – toate acestea prin manopere de tehnoredactare şi graphic design.

6). În etapa de tehnoredactare, urmărim şi modul în care este redactat textul din punct de vedere ortografic, ortoepic, logic şi semantic. Ideal ar fi ca autorii care s-au decis să intre în clubul select al scriitorilor români, să ne trimită un manuscris impecabil, mai ales dacă primim lucrări din genul beletristică, eseu, poezie, memorii, ştiinţe, teatru, călătorii, arhive, ştiinţe, etc.

7). Recomandăm autorilor debutanţi un tiraj iniţial de 50 de cărţi, dintre care şapte vor fi expediate către Biblioteca Naţională a României, două rămân la editură şi restul sunt predate autorului. Acesta decide de asemenea câte cărţi lasă la editură pentru Librăria Online – care vor ajunge astfel la orice cititor din ţară. Pentru cărţile promovate prin Librăria Online a editurii se încheie un contract de consignaţie. Pe măsură ce cartea este solicitată, vă stăm la dispoziţie până un tiraj de 5000 de cărţi.

Un tiraj minim de 50 de cărţi oferă autorului debutant o imagine a lucrării sale în spaţiul publicistic contemporan, acesta putând astfel să ofere cartea familiei, prietenilor şi să-şi organizeze şi o lansare de carte. Mai mult de atât, autorul poate să obţină recenzii personale din partea unor specialişti ai domeniului în care a publicat.

Sub aspectul vânzărilor, odată expusă cartea în librăria online a editurii, un autor debutant are prilejul să verifice impactul lucrării sale asupra publicului, estimare realizată prin numărul de cărţi vândute.

8). Promovarea autorilor se face ulterior prin intermediul paginii Facebook a editurii, prin organizarea de informări, evenimente diverse. Autorii pot de asemenea să-şi organizeze promovări individuale, prin mediile de socializare sau prin lansări de carte în diferite locaţii naţionale, cu diferite prilejuri sau cu ocazia târgurilor de carte.

9). Editura nu reţine în favoarea sa dreptul de autor, acesta revenind integral autorului, care astfel decide în toate situaţiile cum manageriază cartea publicată.

10). Deoarece costurile de editare şi tipar variază foarte mult de la o lucrare la alta, în funcţie de mai mulţi factori, pentru fiecare situaţie în parte vom comunica direct autorilor costul pentru editare şi cel pentru tipografie.